Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. mai 2001 kl 19.55 Forviklingar

Forviklinger som sier sex

Mary har omsider greid å overtale ektemannen Burt til å søke hjelp for sexproblemene sine. Ekteparet Jessica og Chester fortsetter sine sidesprang, mens datteren Corinne forsøker å forføre en katolsk prest.

Mary og Burt har samtaletime hos en psykiater, men Burt er svært lite villig til å snakke ut om problemene. Først når psykiateren foreslår en temmelig drastisk metode for å stimulere sexlysten hans, våkner Burts interesse…

Chester later som han er syk, slik at han kan snike seg ut for å treffe elskerinnen Claire. Hans kone Jessica forsøker stadig å bryte med tennislæreren Peter, men hver gang ender hun opp i sengen hans likevel.

Corinne avlegger skriftemål hos fader Tim. Det er ikke slett ikke fordi hun er blitt religiøs, men fordi hun er full av begjær etter den katolske presten…

Om serien
Snart 20 år er gått siden ”Forviklingar” (Soap) rullet over norske tv-skjermer. Nå vises den elleville såpesatiren igjen på NRK1. Serien var meget kontroversiell i USA på grunn av sin uærbødige behandling av temaer som sex, homofili, kristendom og rasefordommer. Samtidig hadde den en stor og trofast seerskare, og i dag har den status som en klassiker innen komediesjangeren.

I sentrum for de usannsynlige forviklingene står familiene Tate og Campbell, som begge består av en gjeng mildt sagt eksentriske personligheter. Overhodet i den velstående Tate-familien er Chester, som er notorisk utro mot sin skrullete kone Jessica. De har tre barn: den sexfikserte Corinne, den mer tilbakeholdne Eunice og den nebbete 14-åringen Billy. Til husholdningen hører også den respektløse og allvitende tjeneren Benson og Jessicas senile far, som bare kalles for Majoren. Han har ikke fått med seg at den andre verdenskrigen er slutt og utkjemper stadig tapre slag.

På den andre siden av byen bor Mary Dallas Campbell, Jessicas yngre søster. Mary er gift med lønnsslaven Burt Campbell, som har et meget anstrengt forhold til sine to sønner – Danny, som er involvert i mafiaen, og Jodie, som er homofil.

Amerikansk komiserie
Originaltittel: Soap
Introduksjon: Harald Mæle
I rollene bl.a.: Katherine Helmond, Robert Mandan, Cathryn Damon, Richard Mulligan og Robert Guillaume
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51