Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. oktober 1999 kl 23.20 Nattkino: Veien til hjertet

Nattkino: Veien til hjertet (t)

NRK1 lørdag 16. oktober kl 23.20
Nattkino: Veien til hjertet

Varmhjertet komedie

\"Veien til hjertet\" er en ukonvensjonell og spirituell romantisk komedie om trafikk, sex og den første kjærligheten. Filmens hovedperson Charlie Dunlap har to lidenskaper, barndomskjæresten Amy og drømmen om å jobbe sammen med idolet - trafikkreporteren Alan Davenport.
Charlie Dunlap (Josh Charles) ble unnfanget i baksetet av en bil, og som en følge av det er han blitt lidenskapelig opptatt av trafikk. Hans mål i livet er å bli flygeleder. 14 år gammel møter han vakre og sorgløse Amy (Anne Heche), og de blir dypt forelsket. Og det beste av alt - hun deler hans store interesse. De to forelskede tenåringene tilbringer timer med å studere trafikken på motorveien.
Bare noen måneder etter deres første møte, flytter Amy, og deres veier skilles. Skjebnen fører dem imidlertid sammen igjen fire år senere, og Charlie og Amy gjenopptar forbindelsen. Men nok en gang går de hver sin vei. Charlie flytter til Los Angeles for å komme nærmere sitt idol Alan Davenport (John Goodman), som er reporter i trafikkradioen Metro Trafic Report. Amy søker om stipend for å kunne dra til Frankrike og opptre sammen med en eksperimentell dansetrupp.

En annen dans
Etter hvert kjølner forholdet mellom de to barndomskjærestene. Charlie møter Ruby (Christine Lahti), en sexy salsadanserinne som viser ham kunsten å elske slik bare latinere kan. Charlie er klar over at hun er eldre enn ham, men det er først når han møter hennes foreldre, som begge er i 80-årene, og brødrene som nærmer seg de 60, at det går opp for ham hvor stor aldersforskjellen i virkeligheten er. Dessuten kan han ikke glemme Amy...
På det profesjonelle plan kan Charlie imidlertid notere seg for en liten seier. Den arrogante og selvgode Alan Davenport har hyret ham som sin ærendsgutt. Men han har skammelig undervurdert Charlies evner...

NRK1 lørdag kl 23.20

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1996)
Originaltittel: Pie in the Sky
Regi: Bryan Gordon
I rollene: Josh Charles, John Goodman, Anne Heche m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41