Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. juli 2005 kl 19.40 Livet med Larkins

Pop Larkin som eiendomspekulant

Familien Larkin planlegger Bryllup. (Foto: Granada)
Familien Larkin planlegger Bryllup. (Foto: Granada)
Den robuste og livsglade bonden Pop Larkin prøver seg som eiendomsspekulant i kveld. Men særlig heldig er han jo ikke underveis i prosessen.

Det har seg nemlig slik at Sir George Bluff-Gore ikke lenger har råd til å holde sin staselige eiendom Bluff Court vedlike. Han og kona bor derfor i gartnerboligen under relativt kummerlige forhold. Sir Geore avviser med stor kraft Pop Larkins tilbud om å kjøpe den gamle hovedbygningen og selge den som skrap.

På den annen side drømmer Sir George om overvintring i Syden, der tilgangen på god vin, sol og Lady Mary kunne bli enklere enn hjemme.

På Home Farm forberedes bryllupet mellom Charley og Mariette. Riktignok har Charley så smått begynt å få visse motforestillinger. Faktisk får han angstanfall når han
ser Ma og Mariette studere de mange motemagasiner for brudeutstyr.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England. I sommer blir det gjensyn med den robuste engelske bondefamilien på NRK1.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 1)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53 / 907 75 758