Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 29. januar 1999 kl 19.00 Som Tracey ser det

Som Tracey ser det (t)

NRK2 fredag 29. januar kl 19.00
Som Tracey ser det

Året 1976
De glade og ville 70-årene. Platåtresko og slengbukser. Kinnskjegg og skjortekrager kalt hangglidere. Tracey Ullman harselerer over perioden i kveldens utgave av moroshowet sitt.
Hun innleder selv kveldens avsnitt med å iføre seg plattform-skoene fra 1976. Til gjengkjennelse for noen og enhver.
Janie Pillsworth (redaktør) og Hope Finch (liberal student) ankommer et 70-tallsparty i regi av Janies magasin Manhattan Review på Stage 24 disco. De er blitt kjørt av Chic (drosjesjåfør) som forteller historien om hvordan han i 1976 fikk smuglet Janie inn på instedet hvor hun spionerte på den dengang så berømte skuespillerinnen Linda Granger og hennes intriger. Janie skrev en avslørende artikkel om Linda dagen etter som knuste skuespillerinnens karriere for alltid og som sørget for at hennes egen skjøt fart. Hope er indignert over slik en oppførsel og sørger for å finne igjen artikkelen for deretter å gjøre kvelden ubehagelig for Janie...
Alle figurene er i kveld spilt av Tracey Ullman.

Om serien
Den prisbelønte skuespilleren Tracey Ullman har den unike egenskap at hun kan ikle seg hvilken som helst personlighet og få det til å virke troverdig - og morsomt. Serien er bygget opp rundt Traceys evner som komediespiller og talent for å være \"kameleon\". Hun spiller selv alle figurene som hun for øvrig har kreert alene.
Tracey Ullman har mottatt flere Emmy- priser for sin innsats i \"Tracey takes on..\" Prisene i kategoriene beste komedie, musikk, underholdningsserie, makeup og kostymedesign gikk til hennes nyskapning.
Tracey Ullman er best kjent for \"The Tracey Ullman Show\" og filmen \"Plenty\" hvor hun spilte mot Meryl Streep.
Som Woody Allen har sagt det: \"Tracey Ullman er et geni!\".
NRK2 fredag kl 19.00

Amerikansk komiserie
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I rollene: Tracey Ullman
Produksjonsselskap: HBO