Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. november 2004 kl 23.55 Inspektør Morse: Savnede var iført ...

Ung pike forsvunnet


En ung skolejente blir meldt savnet av sine foreldre, og hennes velstående far insisterer på at hver sten skal snus for å finne datteren. Inspektør Morse tror jenta er død, men før han rekker å finne ut mer av saken, dukker det opp et helt annet lik.

Det er datteren til en fremgangsrik forretningsmann som plutselig forsvinner fra kostskolen hun går på. Inspektør Morse konkluderer selvsikkert med at hun antakelig er død. Etterforskningen fører ham til skolen, som kun er for jenter. Der finner raskt han en mulig mistenkt – nemlig skolens rektor.

Kjente gjesteroller
Skuespillerinnen Liz Hurley har en gjesterolle i denne episoden av inspektør Morse. Hun er også kjent som eks-kjæresten til Hugh Grant, modell og har blant annet medvirket i filmen "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me". På rollelisten denne gangen står også Julia Sawahla, som mange vil kjenne igjen fra den britiske komiserien "Absolutt fabelaktig".

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morse’s partner betjent Lewis (Kevin Whatley) er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn noen få ganger. Sammen utfyller de hverandre.

Populær
Historiene om Inspektør Morse har blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant andre Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle (Trainspotting).

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Inspector Morse: Last Seen Wearing
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley, Liz Hurley og Julia Sawalha
Regi: Edward Bennett
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53