Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. november 2001 kl 23.55 En himmelsk aften med Silje

Silje Nergaard med nytt album

Silje Nergaard fra konserten på Rockefeller i januar i år. (Foto: Universal Music AS)
Silje Nergaard fra konserten på Rockefeller i januar i år. (Foto: Universal Music AS)
Etter å ha solgt nesten 25 000 av sitt forrige album ”Port Of Call”, har Silje Nergaard nå sluppet et nytt album "At First Light hvorav ni av de 12 sangene er egenkomponerte. Siljes nye album kom i salg 1. oktober, og har fått kjempekritikker. I kveld sendes en konsert med henne fra Rockefeller i Oslo som ble tatt opp i januar i år.

Silje Nergaard og bandet opptrer med Kringkastingsorkesteret i en helt spesiell konsert som omfatter både hennes egne sanger og spesielt utvalgte coverlåter. I april fikk Silje æren av å være den eneste europeiske artisten på den prestisjefylte Verve Now-turnéen, som brakte henne til Spania, England, Sveits, Belgia, Nederland,Sverige, Danmark, Østerrike og Norge. Hun har gjort en mengde spillejobber i Tyskland det siste året, og har i tillegg opptrådt på store jazzfestivaler som The North Sea Jazz Festival i Den Haag, Stockholm Jazz Festival, samt en rekke andre internasjonale festivaler denne sommeren. I juli åpnet hun Kongsberg International Jazz Festival foran et begeistret publikum. Kort tid etter gjorde hun nok en utsolgt opptreden – denne gang på Molde International Jazz Festival med gitaristen Pat Metheny, og nok en gang til lovord fra kritikerne. Hun har ellers opptrådt på TV i Portugal, Spania, Nederland og Danmark, og har fått sin velfortjente del av spillelistene på europeiske radiostasjoner.

”At First Light”
"At First Light" er produsert av Silje Nergaard og den kjente jazzgitaristen Georg Wadenius (Steely Dan, Simon & Garfunkel, Aretha Franklin, Dr. John m.m.). Albumet ble innspilt i Oslo og Stockholm, og byr på Siljes faste trio, som består av Tord Gustavsen (piano), Jarle Vespestad (trommer) og Harald Johnsen (akkustisk bass). Gjestemusikere inkluderer saxofonisten Magnus Lindgren, dentyske trompetisten Till Brönner, i tillegg til Arve Henriksen, Jan Allan og Peter Asplund på trompeter. Nils Einar Vinjor spiller gitar på sporet “Lullaby to Erle”.

Egenprodusert fra NRK Underholdningsavdelingen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
Silje Nergaard fra konserten på Rockefeller i januar i år. (Foto: Universal Music AS)