Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. februar 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 14. februar kl 19.30
Puls

Frykter flere aborter blant de yngste

Myndighetene gjør det vanskeligere å få tak i angrepillen. Dette får fagfolk til å frykte flere aborter blant unge jenter. Flere steder i landet har det vært mulig for unge jenter å få angrepillen uten å oppsøke lege, forutsatt at de fyller ut et skjema om egen helsetilstand. Nå setter Helsetilsynet en effektiv stopper for dette og forlanger at man må oppsøke lege for å få pillen.

Innstrammingen får flere fagmiljøer til å rope et kraftig varsku. En årsak til det er at man vet at unge jenter sjelden har en fast lege. Man vet også at ubeskyttet sex oftest foregår i helgene. Fordi angrepillen bør tas innen 72 timer og virker best jo raskere den tas, er det fornuftig å la også andre enn leger få gi ut pillen, hevder flere.

Hjertesjekk via telefonen
Puls-redaksjonen kan også fortelle at det nå er mulig å sjekke om hjertet fungerer som det skal hjemme i stua. Alt du trenger er en telefon og et nyutviklet teknisk apparat som måler hjertets funksjon. Apparatet er tenkt som hjelpemiddel for landets 400 000 hjertepasienter. Puls lot en hjertesyk mann teste apparatet.
Ved Senter for hjerte- og lungesyke i Oslo, er de skeptiske til nyvinningen.

NRK1 mandag kl 19.30

Billedtekst
Helene Sandvig leder populære Puls - et helse- og livsstilprogram. (Foto: Heiko Junge)

Psykiater Finn Skårderud er tv-lege i Puls denne våren. Her sammen med programleder Helene Sandvig. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert faktaprogram
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Elisabet Grøndahl

Pressekontakt: Anne Bekkevold tlf 23048956