Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 15. august 2000 kl 19.30 Strandlyst - to søstre og et hotell

Strandlyst - to søstre og et hotell (t)

NRK2 tirsdag 15. august kl 19.30
Strandlyst - to søstre og et hotell

Et gammeldags badehotell

Søstrene Harriet og Bente på 74 og 60 år holder fast ved de gode, gamle tradisjonene. Sammen driver de Hotel Strandlyst, et badehotell som ligger syd for Hirtshals på Nord-Jylland. Stedet er rammen for alle familiefester i området.

I kveldens dokumentar følger vi de to søstrene og deres hjelpere under forberedelsene til en stor sølvbryllupsfeiring som skal holdes i hyggelige og hjemlige omgivelser på Hotel Strandlyst.

Harriets datter er kjøkkensjef. Hun får hjelp av kokka Henni Hvims, som er ekspert på hjemmebakst. Den faste serveringsdamen er fru Møller på 81 år, som er den som prater med alle gjestene.

Moderne utstyr bannlyst
Harriet er den som styrer pengekassen, og søsteren Bente greier ikke å overbevise henne om det fornuftige i å bruke penger på annonser. Først nylig har hun gått med på å erstatte blyanten og viskelæret med en elektrisk skrivemaskin. Ellers er de fleste moderne innretninger bannlyst på Strandlyst.

Men det mangler aldri mat på bordet, og kvaliteten skal være på topp. Det er mange fiskere og bønder som kommer hit, og de trenger solide porsjoner!

- Vi er nok litt gammeldagse. Men slik skal det være her, sier søstrene, som har arvet hotellet av sin far, slaktermester Jepsen.

Mye fritid blir det ikke tid til. Men verken Harriet eller Bente angrer et sekund på alt arbeidet de har lagt ned på hotellet. - Det er blitt en livsstil, og det er sånn vi liker å ha det, sier de.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Dansk dokumentar
Produksjon: Danmarks Radio
Pressekontakt fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51