Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. juli 2009 kl 23.20 Sørgekåpen

Etterforskningen i stampe

Cato Isaksen (Reidar Sørensen) sliter med å finne en løsning (Foto: Nordisk Film)
Cato Isaksen (Reidar Sørensen) sliter med å finne en løsning (Foto: Nordisk Film)
Esther Synnøves sønn er fortsatt borte. Faren hans, Johnny Svendsen, er i politiets søkelys, men er også forsvunnet etter en skyteepisode med politiet. Cato får ingen støtte hos sin sjef, men må tvert imot utføre flere av hennes oppgaver.

Cato mistenker også at drapet på Esther Synnøve har noe med forsvinningen til Vesla Mortensen å gjøre. Vesla vokste opp sammen med Esther Synnøve og Lise Sommer og har nå vært savnet i over ett år. Moren til Vesla er overbevist om at datteren har blitt utsatt for noe kriminelt.

Og hvem er egentlig denne Florian? Lise Sommer har tidligere forklart for politiet at Florian er navnet på katten hun bor sammen med. Snakker hun sant?

Sliter privat
Hjemme strever Cato med å få tiden til å strekke til. Ved en anledning glemmer han å hente yngstesønnen i barnehagen, og det kan se ut som bryllupsreisen med kona Bente må utsettes.

Sønnen Vetle blir mobbet på skolen og har store problemer. Han forsøker å si ifra til faren flere ganger, men Cato er for opptatt med etterforskningen til å skjønne hva som foregår.

Om serien
Det er klart for reprise av de to siste seriene basert på Unni Lindells bestselgere om Cato Isaksen: "Sørgekåpen" og "Nattsøsteren". Disse ble sendt i 2007. Hver serie er på tre episoder og Reidar Sørensen spiller fortsatt hovedrollen som Cato Isaksen, en dyktig politietterforsker og rotløs familiemann.

Regissør av "Sørgekåpen", Thomas Kaiser, har regissert to spillefilmer og seks store tv-serier i Norge siden debuten i 1997, blant andre filmen "Mirakel" (2006) og den prisbelønte tv-serien "Fox Grønland" (2001) hvor han var involvert i seks av tjuefire episoder.

Hvem er hvem?
Cato Isaksen - spilles av Reidar Sørensen:
Cato Isaksen er kriminaletterforsker i Oslo og er i ferd med å gifte seg for andre gang med sin kone Bente Isaksen. Sammen har de to sønner, Gard og Vetle. Cato har også sønnen Georg med sin tidligere elskerinne Sigrid. Cato sliter stadig med dårlig samvittighet overfor familien, men like ofte er det de som kommer til kort når jobben krever sitt.

Bente Isaksen, Catos kone - spilles av Marit A. Andreassen
Bente er Catos faste holdepunkt i livet og limet som holder den skakkjørte familien Isaksen samlet. Hun gjør sitt beste for å ta vare på alle, men skulle kanskje ønske å bli ivaretatt litt mer selv også.

Randi Johansen, Isaksens kollega - spilles av Jannike Kruse Jåtog
Randi er Cato Isaksens høyre hånd og kvinnelige motstykke. Hun er en dyktig politikonstabel og har en egen evne til å se de menneskelige sidene av en sak.

Roger Høibakk, Isaksens kollega - spilles av Kyrre Haugen Sydness
Isaksens yngre kollega med sans for en treffende kommentar og med et ukomplisert syn på livet.

Asle Tengs, Isaksens kollega - spilles av Trond Brænne
Asle er veteranen i etterforskerteamet og den mest sindige av dem alle.

Johnny Svendsen - spilles av Fridtjov Såheim
Den voldelige eksmannen til Esther Synnøve Lønn. Sammen har de sønnen Markus.

Lise Sommer - spilles av Cecilie A. Mosli
Lise Sommer er Ester Synnøve Lønns bestevenninne fra skoletiden, men etter Esthers turbulente skilsmisse fra Johnny har de hatt lite kontakt.

Steinar Malling - spilles av Hallvard Holmen
Funksjonshemmede Steinar Malling var nabo og den eneste vennen til Vesla Mortensen, som forsvant sporløst for to år siden. Han bor sammen med sin far Sivert Malling.

Norsk dramaserie etter Unni Lindells roman
Produsert for NRK av Nordisk Film (2007)
Manus: Jonas Cornell og Lars Bill Lundholm
Regi: Thomas Kaiser
Produsent: Rune H. Trondsen.
Med: Reidar Sørensen (Cato Isaksen), Marit A. Andreassen (Bente Isaksen), Kyrre Haugen Sydness (Roger Høibakk), Jannike Kruse Jåtog (Randi Johansen), Trond Brænne (Asle Tengs), Fridtjov Såheim (Johnny Svendsen), Cecilie A. Mosli (Lise Sommer), Hallvard Holmen (Steinar Malling), Tone Danielsen (Tilla Mortensen), Sondre Krogtoft Larsen (Preben Ulriksen), Vanessa Borgli (Eva Gerner), Sondre Vegheim (Vetle Isaksen), Marika Enstad (Ingeborg Myklebust), Rasmus Hoholm (Markus Lønn)
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no