Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 14. november 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 14. november kl 19.30
Hjemmefronten (7:12)

Er mannen overkjørt?

I dag bor hvert fjerde barn her i landet sammen med bare én av foreldrene sine. I de fleste tilfeller er det moren som har hovedomsorgen. Betyr det at fedre i praksis er rettsløse i forhold til sine egne barn? Og mener vi innerst inne, til tross for all prat om likestilling, at mødre er bedre foreldre enn fedre?

\"Den overkjørte mannen?\" er hovedtema i kveldens sending der vi blant annet skal se en reportasje om en mann som bor alene på Halsnøy ved Stord. Sønnene hans på ni og 11 år, bor sammen med moren i Danmark. Faren var lenge i den tro at hvis han fulgte reglene, så ville han få samvær med barna sine...

Til studio kommer skuespiller Nicolay Lange-Nielsen, idéhistoriker Tove Pettersen og mannsforsker Jørgen Lorentzen, som alle er opptatt av menn og fedre.

Får kjørt seg
I sjuende episode av \"Hjemmefrontens\" dokudrama får vi se at det å ha en søskenflokk på fem jenter har mange fordeler, men at det samtidig kan være ganske slitsomt. Far får kjørt seg, mor får kjørt seg, for ikke å snakke om vaskemaskinen...

Ukens \"dings\", \"avvenningsbuksa\", kan spare foreldre med bleiebarn for mye klesesvask.

Albert Åberg fyller år
Det finnes en mann som har klart seg bra her i livet, til tross for at ingen noensinne har sett mammaen hans. Snart fyller Albert Åberg 25 år i Norge. Det er solgt én millioner Albert-Åberg bøker her i landet, og bøkene er oversatt til omlag 30 språk. I kveldens sending får vi endelig møte mora hans!

- Hadde flere femåringer vært statsledere, ville det ha vært mindre krig i verden, mener \"Hjemmefrontens\" faste spaltist, Anne Wahlgren.

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 fokus på barnefamilienes hverdagssituasjoner. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren, Anna Wahlgren, er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E-mail: hjemmefronten@nrk.no