Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. juni 1999 kl 20.40 Nord og sør

Nord og sør (t)


NRK2 onsdag 9. juni kl 20.40
Nord og sør (4:12)

Endelig forenet

Midt oppe i borgerkrigens tragedier har det skjedd en gledelig begivenhet: Orry og Madeline har endelig fått hverandre og feiret bryllup hjemme på Mont Royal.
Madelines grusomme ektemann, Justin LaMotte, ble drept i oppgjøret med Orry. Dermed har paret endelig vunnet sin mangeårige kamp for kjærligheten.
Men Madeline får ikke beholde Orry lenge hjemme på plantasjen. Borgerkrigen raser videre, og Orry er nå general i sørstatshæren. Snart er han på vei nordover for å skaffe seg bevis for erkefienden Elkanah Bents ulovlige virksomhet.
Underveis støter han på sin gamle venn George under dramatiske omstendigheter. George kjemper under unionsflagget, og spørsmålet er om krigen vil føre til et endelig brudd mellom de
tidligere blodsbrødrene.

Om \"Nord og sør\"
Denne påkostede amerikanske føljetongen hadde stor suksess da den ble vist i NRK i 1987, ikke minst takket være den røde tråd av romantikk som løper gjennom serien. Handlingen utspiller seg i en stormfull periode av USAs historie, i tiårene fram mot og under den amerikanske borgerkrigen.
Rollelisten til \"Nord og sør\" inneholder stjerner i fleng. Patrick Swayze fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Orry Main.
Serien er produsert av TV- selskapet ABC, som ikke sparte noe på produksjonen. Scenene med historisk tilknytning er tatt opp der de utspilte seg i virkeligheten. Garderoben til Leslie-Anne Down alene omfatter 31 drakter, og i alt ble det laget 3300 kostymer til serien.

NRK2 onsdag kl 20.40
Tidligere sendt NRK1 22.9.98

Bilde (via Scanpix/Internett)
Endelig har Orry (Patrick Swayze) og Madeline (Lesley- Anne Down) fått hverandre.

Amerikansk dramaserie etter John Jakes bøker
Produksjon: ABC (1986)
Originaltittel: North and South, Book II
I rollene bl.a. Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley, Wendy Kilbourne, Lewis Smith, Terri Garber, Genie Francis og Parker Stevenson
Regi: Richard T. Heffron
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53