Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. juni 2004 kl 23.10 Detektiv Jack Frost

En uønsket gjest

Førstebetjent Jack Frost (David Jason) er blitt enkemann, og søker tilflukt i
 arbeidet for å slippe unna en uønsket gjest som vil vise sin sympati. (Foto:
 Yorkshire Television
Førstebetjent Jack Frost (David Jason) er blitt enkemann, og søker tilflukt i arbeidet for å slippe unna en uønsket gjest som vil vise sin sympati. (Foto: Yorkshire Television
Førstebetjent Jack Frost har nettopp mistet sin kone, og får besøk av en fjern slektning som vil vise sin deltakelse. Frost setter slett ikke pris på innblandingen fra sin geskjeftige, om enn velmenende gjest, og søker tilflukt i arbeidet på politistasjonen.

Den ukonvensjonelle etterforskeren får nok å henge fingrene i, for vanskelige saker står i kø samtidig som politikammeret sliter med underbemanning.

Et av oppdragene han påtar seg, er å besøke et velstående ektepar som er plaget av anonyme drapstrusler på telefonen. Samtidig er en tenåringsjente sporløst forsvunnet. Hun ble sist sett mens hun gikk morgenruten med avisen, og etterpå
dukket hun aldri opp igjen.

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire
Television
I rollene bl.a. David Jason, Bruce Alexander, Matt Bardock, Neil
Phillips, Caroline Harker, Paul Moriarty og Bill Stewart

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51