Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. desember 2012 kl 21.25 Store forventninger

Storslått Dickens-drama


Julens drama-godbit er BBCs filmatisering av klassikeren "Store forventninger". Det er en rå og lidenskapelig nyinnspilling av en av Charles Dickens' mest kjente romaner. Episodene sendes tre kvelder på rad i romjulen.

I 2012 er det 200 år siden britenes største romanforfatter ble født. På tampen av jubileumsåret viser NRK en tv-versjon av Dickens’ dannelsesroman. Serien er regissert av Bil Kirk for BBC og er blitt lovprist av britiske kritikere.

Her møter vi den foreldreløse Pip. Han vokser opp i beskjedne kår hos sin hjerteløse søster og hennes ektemann. Svogeren er smed, og alt tyder på at Pip skal følge i hans fotspor. Men skjebnen vil det annerledes.

Vendepunktet
Det blir et vendepunkt i Pips liv når den eksentriske og steinrike frøken Havisham sender bud på ham. Hun bor i et gedigent og falleferdig hus sammen med adoptivdatteren sin, Estella. Pip forelsker seg dypt i den vakre, men iskalde Estella. Heretter er hans eneste mål å bli en verdig mann i hennes øyne.

Når en advokat fra London dukker opp, øyner Pip en mulighet for at hans store forventninger kan bli virkelighet. En hemmelig velgjører ønsker nemlig å gjøre ham til en gentleman – på helt bestemte vilkår.

"Store forventninger" er en historie om hvor langt vi er villige til å gå for kjærligheten, om besettelse, forfall, hevn og forsoning.

Den perfekte roman
"Great Expectations" har vært filmatisert en rekke ganger. Forfatteren John Irving har beskrevet den slik: "Store forventninger var den første romanen jeg leste som fikk meg til å ønske at jeg selv hadde skrevet den. Det var den romanen som ga meg lyst til å skrive romaner, og nærmere bestemt til å gripe en leser slik jeg selv var blitt grepet av den. Jeg tror "Store forventninger" har den beste, mest fullkomment utarbeidede intrige av alle engelskspråklige romaner, samtidig er det en bok som aldri lar seg avlede fra sitt forsett om å røre leseren til latter og gråt."

Britisk dramaserie i 3 deler (2011)
Originaltittel: Great Expectations
Basert på Charles Dicken's roman fra 1861
Produksjon: BBC/Masterpiece
Regi: Brian Kirk
I rollene bl.a. Douglas Booth (Pip), Ray Winstone (Abel Magwitch), Gillian Anderson (Miss Havisham), Vanessa Kirby (Estella), David Suchet (Jaggers), Claire Rushbrook (Mrs. Joe)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
Publikum bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900