Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. juli 2000 kl 20.00 La det swinge

La det swinge


NRK1 fredag 21. juli kl 20.00
La det swinge! (5:9)

\"Og nå setter vi over til Melodi Grand Prix...\"

Mange tror at å innannonsere programmet er den eneste befatning NRKs kanalverter har med \"Melodi Grand Prix\". Men da har de ikke hørt Hannah Jønland framføre Israels bidrag fra 1977, \"Ahava Hi Shir lish najim\", både på hebraisk og oversatt til norsk! Hannah har utstrakt kjennskap både til norske og europeiske finaler. Med seg på laget har hun hallomann - eller kanalvert som er den korrekte tittelen - Åsmund Kråkevik. Sammen danner de et sterkt Grand Prix-lag.

På det andre laget sitter to \"ringrever\", nemlig Arne Bendiksen og Anita Hegerland. Arne Bendiksen er Norges nestor når det gjelder Melodi Grand Prix. Han var svært aktiv på 60- og 70-tallet, både som utøver og opphavsmann. I 1964 representerte Arne Bendiksen Norge med \"Spiral\". Det ble en sjuende plass blant 16 deltakere. Ellers har han vært opphavsmann for fire vinnere i den norske finalen - i 1966, 1969, 1971 og 1973.

Anita Hegerland var med som barnestjerne i de norske finalene i 1971 og 1972. I 1983 deltok hun som 22-åring med melodien \"Nå er jeg alene\", men den nådde ikke opp i den norske finalen. Vinneren det året var Jahn Teigen med \"Do-re-mi\".

Ellers kan seerne glede seg til å nyte Englands bidrag i Nederland i 1976, \"Save your Kisses for me\", i sin helhet. Sangen er fengende, og koreografien til gruppa \"Brotherhood of Man\" er heller ikke vanskelig.

Om serien
Programmet du elsker å hate - eller omvendt - står igjen på dagsorden når Jostein Pedersen inviterer tidligere Grand Prix-vinnere og andre interesserte til ennuhøytidelig spørrelek. To lag, bestående av to personer, kjemper mot hverandre i konklurransen som ikke bare handler om musikk, men også om moter, tv-mediets utvikling og kulturforskjeller landene imellom.

NRK1 fredag kl 20.00

Bilde
Foran sitter damene Hannah Jønland og Anita Hegerland, bak står Åsmund Kråkevik, programleder Jostein Pedersen og Arne Bendiksen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Programleder Jostein Pedersen
Prosjektleder Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83