Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. november 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Landeveisrøvere

Politiagent Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) slår til mot en liga som har spesialisert seg på transportran. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) slår til mot en liga som har spesialisert seg på transportran. (Foto: Beyond Distr.)
Trailersjåfører er en utsatt yrkesgruppe, og noe av det verste som kan hende er å bli overfalt av landeveisrøvere. I en dekkoperasjon slår spaningsgruppen ved Melbourne-politiet til mot denne typen transportran på Australias landeveier.

Agentene Angie Piper, Oscar Stone og Peter Church legger bredsiden til for å få has på en liga som står bak en rekke brutale transportran på landeveien. En sjåfør er funnet myrdet.

Kameleonen Church
Church, den ensomme ulven i teamet, har en egen evne til å gli inn i et hvilket som helst miljø. Han blir fort ”en av gutta” blant trailersjåførene. Church finner ut at et eller annet må ha gått fryktelig galt under den aktuelle kapringen, der sjåførene mistet en god kollega.

Nederlag
På hjemmebane opplever sjefen for spaningsgruppen, Bernardo Rocca, et tilbakeslag. Innad er han gruppens trygge klippe, men i denne episoden opplever han at hustruen står i med en annen mann. Hvordan skal han nå opptre utad – er dette prisen han har måttet betale for å være spaningsgruppens sjefsetterforsker?

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politiagent Angie Piper (Kate Kendall, t.h.) slår til mot en liga som har spesialisert seg på transportran. (Foto: Beyond Distr.)