Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. august 2001 kl 21.10 Kar for sin kilt

Molly i gjeldsknipe

Molly (Susan Hampshire) har satt seg i spillegjeld til en hensynsløs gangster. (Foto: Richard Campbell, BBC)
Molly (Susan Hampshire) har satt seg i spillegjeld til en hensynsløs gangster. (Foto: Richard Campbell, BBC)
Samtidig som Archie sliter med å skaffe penger til driften av Glenbogle, er hans mors spillegalskap i ferd med å sette familien i en alvorlig knipe. Hun skylder penger til en hensynsløs lånehai som kommer fra Glasgow for å kreve inn gjelden.

Molly tigger om utsettelse, men gangsteren Murdo lar seg slett ikke rokke. Dermed bestemmer Molly seg for å gjennomføre en desperat plan.

Samtidig kaster Archie seg inn i et oppussingsprosjekt av formidable proporsjoner. For å sikre seg økonomisk støtte fra kommunestyret må han forvandle en falleferdig husmannshytte til en fullkommen turistattraksjon – og det må skje i løpet av 36 timer.

Alle på godset blir mobilisert, inklusive Katrina og Fergal. Archie gir nå storsinnet inntrykk av at han har forsonet seg med forholdet mellom de to, men sannheten er at han lider de verste kvaler.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år da han uten forvarsel arver Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre (Richard Briers og Susan Hampshire).

I hjembygda har Archie gjenoppfrisket bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

NRK1 viser nå oppfølgerserien på åtte episoder som ble sendt på BBC tidligere i år. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie (2000)
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 2)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: John Massey, Richard Signy, Rick Stroud
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Jason O’Mara
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
1. Molly (Susan Hampshire) har satt seg i spillegjeld til en hensynsløs gangster. (Foto: Richard Campbell, BBC)


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer