Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. april 2004 kl 20.35 Presidenten

Bombing av terroristsmål

Krisemøte hos familien Bartlet med fru Abigail (Stockard Channing), Elizabeth (Annabeth Gish), Ellie (Nina Siemaszko), Doug (Steven Eckholdt) og president Josiah Bartlet (Martin Sheen).(Foto: Warner Bros)
Krisemøte hos familien Bartlet med fru Abigail (Stockard Channing), Elizabeth (Annabeth Gish), Ellie (Nina Siemaszko), Doug (Steven Eckholdt) og president Josiah Bartlet (Martin Sheen).(Foto: Warner Bros)
President Bartlet er satt ut av spill. Hans datter Zoey er kidnappet av terrorister. Visepresidenten har tatt avskjed. Stafettpinnen er derfor gitt videre til republikaneren Glenallen Walken, en langt mer krigersk type enn Bartlet.

Oppdraget som fungerende president er, slik det skal, gått til speaker i Representantenes hus. Glenallen Walken er kjent for sitt krigshissende gemytt, noe som får familien Bartlet i Det hvite hus og kretsen rundt til å gå på tå hev.

Kidnapperne antas å komme fra Midtøsten-landet Qumar, og Walken går nå til det drastiske skritt å beordre bombing av terroristleirer i Qumar.

Familiesamling
Hjemme hos Bartlet i Det hvite hus er det samling. Alt fru Abigail, Bartlet og de tre søsknene til Zoey kan gjøre, er å avvente den kidnappedes videre skjebne.

Da kommer den dramatiske beskjeden fra terroristene om at USA har 24 timer på seg til å fjerne
troppene sine fra Qumar.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 5), i kveld: "The Dogs of War "
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBCs nettsider 
  • Warner Bros