Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. februar 2008 kl 21.30 Sommer

Dårlig stemning i familien Sommer

På vei hjem fra Polen kommer Sophia (Lisbet Dahl) i snakk med en tiltalende polsk mann. (Foto: Thomas Marott, DR)
På vei hjem fra Polen kommer Sophia (Lisbet Dahl) i snakk med en tiltalende polsk mann. (Foto: Thomas Marott, DR)
Stemningen i familien Sommer er heller laber, og i den siste tiden har omstendighetene satt mange av relasjonene på prøve. Sophia drar til Polen med en venninne.

Jakob er rastløs og vil gjerne tilbake til Afrika. I Malawi har han jobben sin som medisinsk koordinator i Leger Uten Grenser, og dette er et arbeid han brenner kraftig for - til forskjell fra arbeidet han ufrivillig har fått i farens praksis da Christian Sommer fikk diagnosen Alzheimer.

Og det er flere som er mistilpass i livssituasjonen sin. Mille trives rett og slett ikke med å leve så tett med svigerfamilien sin, Lærke krangler både med Yasin og Lotte, og Adam prøver iherdig å få en avvisende Anna i tale igjen.

Etter sjokket med avsløringen av at Christian har en voksen datter med en annen kvinne, har Sophia reist til Polen med en venninne. I mellomtiden prøver Christian å ta igjen mange års forsømmelse overfor datteren Nelly.

Om serien
Danmarks Radio byr på nok et stort anlagt familiedrama med serien "Sommer". Det handler om generasjonskonflikt, kjærlighet og pliktfølelse i en legefamilie mange ser opp til. Men bak fasaden er ikke bildet like plettfritt.

Christian og Sophia Sommer har to sønner som begge har fulgt i sin fars fotspor og utdannet seg til leger. Hjemme i Danmark driver Christian og sønnen Adam en vellykket legepraksis i familiens praktfulle villa. Adam er den suverene kvinnebedåreren, intellektuelt skarpskodd og kanskje mer egnet som forsker enn som allmennlege.

Broren Jakob er den arbeidsomme idealisten, som sammen med samboeren Mille og hennes datter Lærke vender hjem til Christians 65-årsdag, etter å ha arbeidet for Leger Uten Grenser i Malawi i Afrika.

Når faren blir syk, sprekker den tilsynelatende perfekte fasaden. Kanskje er ikke de så feilfri som man skulle tro?

Dramaserie fra Danmarks Radio (2008)
Produsent: Sven Clausen
Manus: Karina Dam og Jesper W. Nielsen
Regi: Carsten Myllerup sammen med Kathrine Windfeld (ep. 1-3), Kasper Gaardsøe (ep. 4) og Mikkel Serup (ep. 7 og 8).
I rollene: Lars Ranthe, Marie Louise Wille, Cecilie Bøcker Rosling, Lisbet Dahl, Mikael Birkkjær, Camilla Bendix m.fl.
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716 / 23 04 40 79, TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Blir også sendt fredag kl 20.00 på NRK3 info@nrk.no