Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. august 2007 kl 20.05 Jan Werner - med rett til å synge

Hyllest til Jan Werner

I 2001 spurte Magasinet Jan Werner om hvordan han vil bli husket: - Jeg vil bli husket som en bra sanger og som en karismatisk og snill person, svarte han. (Foto: Universal Music Norway)
I 2001 spurte Magasinet Jan Werner om hvordan han vil bli husket: - Jeg vil bli husket som en bra sanger og som en karismatisk og snill person, svarte han. (Foto: Universal Music Norway)
Jan Werner Danielsen slo for alvor gjennom som artist etter å ha vunnet Talentiaden på NRK i 1994. I kveldens program forteller blant andre Ivar Dyrhaug og Elisabeth Andreassen om høydepunkter i sangerens karriere.

Jan Werner Danielsen ble i løpet av sitt 30-årige liv en stor og folkekjær artist. Sorgen og sjokket var derfor stort da han ble funnet død i sin leilighet i Oslo fredag 29. september 2006.

I kjølvannet av Jan Werners bortgang satte NRK sammen et times langt program der hans karriere blir behørig dokumentert. Arkivmateriale fra Jan Werners store gjennombrudd i 1994 og frem til han døde er satt sammen med historier fortalt av blant andre Ivar Dyrhaug, Elisabeth Andreassen og Danielsens manager Febe Rognstad.

I programmet får vi også se klipp som ikke er vist før, og det blir hyggelige gjensyn med de ulike NRK-produksjonene Danielsen medvirket i.

Debuterte som fireåring
Danielsen hadde sin første opptreden allerede som fireåring, og fra trettenårsalderen sang han sammen med Hamar Symfoniorkester. Sitt store gjennombrudd fikk han etter å ha vunnet Talentiaden på NRK i 1994, ledet av Ivar Dyrhaug.

Samme år vant han den norske Grand Prix-finalen med Elisabeth Andreassen. Etter dette innledet de to artistene et flereårig samarbeid, blant annet ved gjentatte julekonsertturneer og den meget populære forestillingen Musikal Highlights. I tillegg spilte Danielsen inn en rekke album, og var i en periode kunstnerisk leder for Dissimilis.

Programmet er vist tidligere.

Egenprodusert musikkprogram (2006)
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf: 23 04 72 36 / 95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no