Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. april 2004 kl 22.05 Forsytesagaen

Kortene på bordet

Fleur Forsyte (Emma Griffiths Malin) er en utspekulert dame. Får hun sin Jon? (Foto: Granada Television)
Fleur Forsyte (Emma Griffiths Malin) er en utspekulert dame. Får hun sin Jon? (Foto: Granada Television)
Winifred, enken etter Montague Dartie, foreslår at familien Forsyte skal dra og se på en cricket-kamp. Det varer ikke lenge før de fleste har rettet oppmerksomheten mot helt andre ting enn det som foregår på banen. Utviklingen fører til at flere hemmeligheter kommer for dagen.

Michael Mont legger ikke skjul på sin begeistring for Fleur Forsyte. Hun er tilbakeholden overfor ham, men ber ham med på cricket-kampen – som en venn. Der er det flere "venner" som dukker opp, noe som naturligvis skaper problemer for den plagede familien Forsyte.

Franske forbindelser
Til alles overraskelse og få sin glede ankommer Prosper Profond uanmeldt til cricket-kampen. I et ledig øyeblikk overtaler han Annette til å bli med ham til Frankrike. Annette bruker besøk hos moren i Paris som påskudd overfor Soames, men Soames skjønner hva som skjer. Han blir rasende og ber henne forsvinne for godt.

Fatal konfrontasjon
Irene og Jolyon oppdager at Fleur og Jon fremdeles har et forhold. Tilbake på Robin Hill bestemmer de seg for å konfrontere Jon med det. Jon får vite alt, også at Soames tidligere hadde forbrutt seg mot Irene.

Opplysningene gjør at Jon innser at forholdet til Fleur kan bli vanskelig. Men det har kostet enda mer for Jolyon. Påkjenningen blir for stor, og han dør i armene til Jon og Irene.

Hva skjer videre med Irene? Hvordan går det med Jon og Fleur? Hva gjør Soames, nå som Annette har forlatt han og Irene er blitt enke?

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron/Forsyte), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Jolyon Forsyte), Gillian Kearney (June Forsyte), Beatriz Batarda (Annette), Emma Griffiths Malin (Fleur), Amanda Ryan (Holly), Lee Williams (Jon), Michael Maloney (Prosper Profond).

Øvrige roller, blant andre: Olivia Lumley, Ann Bell, Laura Main, Oliver Milburn, Julian Ovenden, Alistair Petrie.