Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. september 2002 kl 20.30 Her bli det liv - ti år med D.D.E.

Det går likar’ no…

D.D.E feirer en strålende ti-års jubileumsfest. Vokalisten Bjarne Brøndbo til høyre i bildet (Foto: Ewa Marie Johansson)
D.D.E feirer en strålende ti-års jubileumsfest. Vokalisten Bjarne Brøndbo til høyre i bildet (Foto: Ewa Marie Johansson)
Kraftbandet fra Namsos, D.D.E, feirer ti-årsjubileum i år, og det går ikke stille for seg. I mai åpnet de tidenes største norgesturné, og kveldens konsert ble holdt på Momarkedet i august. NRKs riksreparatør og Sommeråpent-assistent, Olav Viksmo Slettan, er på guttas jubileumsfest.

Samlet platesalg nærmer seg én million, og i konsertene har problemet vært å velge bort låter. Men de største hitene, ”E6”, ”Vinsjan på kaia”, ”Det går likar’ no” og ”Rai-Rai”, er med.

D.D.E har holdt på i ti år, de har gitt ut åtte album og holdt over 1000 konserter. Norges mest folkekjære gruppe oppsummerer karrieren så langt med dobbel samle-CD og gedigen konsertturné i Norge. Få norske artister, om noen, kan se tilbake på en tilsvarende eventyrlig karriere som Namsos-gutta i D.D.E.

D.D.E har en av Norges mest trofaste fanskarer, og har de siste årene spilt for gjennomsnittlig 150.000 mennesker årlig. De har også klart det som for et band av en slik folkelig karakter karakteriseres som et kunststykke, nemlig å sjarmere selv de mest hardbarka musikkjournalistene.

Egenprodusert underholdning
Programleder Olav Viksmo Slettan
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83