Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 2. desember 2004 kl 19.55 Tinas mat

Sild og sennep

Tina har begynt med juleforberedelser, og konsentrerer seg denne gangen om sild (Foto: SVT)
Tina har begynt med juleforberedelser, og konsentrerer seg denne gangen om sild (Foto: SVT)
Tina har så smått begynt å tenke på julen, og denne gangen står sild og sennep på menyen. I tillegg byr hun på innkokt laks med en skarp saus som blant annet består av egg, sennep, og fløte.

Men det er sild, sild og atter sild Tina først og fremst konsentrerer seg om. Hun lager en stor porsjon nøytral innlagt sild, rundt 1,3 kilo, og ut fra denne eddiksblandingen tilbereder hun tre ulike smaker: karri- og eplesild, hvitløkssild og sennepssild. Dessuten blir det to sorter sennep, en søt med safran og rosépepper og en grov med kaffe og whisky.

Tina kommer også med tips om enkel og rask matlaging på halvfabrikat, og Tomas Tengby forteller alt du trenger å vite om flymat, hva vi blir servert i luften og hvorfor.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i høst og vinter tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og hun lanseres tungt også i USA og Kina. For tiden arbeider hun med 13 programmer for amerikansk fjernsyn, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: "Mat"
Med: Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78

LENKER
  • Hjemmeside 
  • Oppskrifter