Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. juli 2008 kl 18.35 Eventyr på hesteryggen

Det går mot slutten

Eventyr på hesteryggen: Lovisa og Porto i friskt ritt. (Foto: SVT)
Eventyr på hesteryggen: Lovisa og Porto i friskt ritt. (Foto: SVT)
Turen nærmer seg slutten, og alle er vemodige over å skulle skilles både fra hverandre og fra hestene. Men først skal de til Mas Alba og holde avskjedsmiddag. Og der venter en overraskelse.

Barna drar tilbake i retning Mas Alba, og Rudi sender Nora i forveien for å finne en rute fordi han mener at hun er en meget dyktig rytter.

De ankommer Mas Alba og får beskjed om at det er på tide å velge en ny leder. Det er bare Klara og Nora som ikke har vært ledere, og Nora sier at hun ikke vil. Klara blir da valgt, og hun går til Rudi og forteller ham at hjemme i Sverige hopper de vanligvis over hindere med hestene sine.

Rudis hester har aldri hoppet over hindere, men han vil gjerne at barna forsøker å lære hestene dette. Til å begynne med er det vanskelig, men etter hvert får de hestene til å gjøre det. Og så forteller Klara dem at dette var siste gang de rir på hestene sine. Alle blir triste.

Det er på tide å lete etter en ny mynt. Rudi gir Klara en gåte, klarer barna å løse den og finne mynten? Og hvor skal den siste og syvende mynten komme fra? Rudi har en overraskelse til dem.

Om serien
Sju svenske ungdommer mellom 12 og 14 år, 3 gutter og 4 jenter, begir seg ut på et rideeventyr i de spanske Pyreneene. Ferden går i Katalonia, det spennende og vakre landskapet som omkranser Costa Brava - "den ville kysten".

Svensk realityserie fra 2006
Originaltittel: Barbacka Äventyr – Katalonien
Produksjon: SVT
Kontaktperson: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no