Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. desember 2002 kl 19.55 Du skal danse mye

Danseglede fra Nordens Paris

Programleder Ann-Charlotte Andersson i duett med Ola Nordén i Dannys (Foto: Torgrim Rath Olsen)
Programleder Ann-Charlotte Andersson i duett med Ola Nordén i Dannys (Foto: Torgrim Rath Olsen)
For 13. gang arrangeres den folkekjære dansegallaen i Tromsø, med Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson som et velkjent programlederpar.

Det er klart for tre nye programmer med musikk og dans fra Tromsø, som en svett kveld i høst var hele Nordens danseby. I alle tre programmene møter vi det danske dansebandet Kandis, norske Scandinavia, og Dannys fra Sverige. Mens Kandis er blitt karakterisert som Danmarks beste danseband, vant Scandinavia Spellemannprisen i fjor i klassen ”Dansemusikk”. Dannys feirer 30 år som danseband i år, og var i Tromsø for første gang under dansegallaen.

I tillegg møter vi Hans Petter Hansen og Finn Eriksen, som er kjent fra tidligere dansegallaer. Countrydronningen Heidi Hauge og den svenske trekkspillkongen Roland Cedermark gjester også Polarhallen.

Taxisjåføren Kalle, i Finn Arve Sørbøes skikkelse, stikker også innom i år, og denne gangen får vi også møte hans mor – som uten overdrivelse kan kalles svært underernært på kontakt med det annet kjønn. Også hun spilles av Sørbøe.

Det andre programmet kommer 20. desember, mens det siste kommer like etter nyttår.

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96