Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. mars 2003 kl 22.45 Kar for sin kilt

Søt hevn

En journalist er i ferd med å gi Glenbogle negativ omtale, men Lexie (Dawn Steele) klarer å gjennomskue planene i kveldens
En journalist er i ferd med å gi Glenbogle negativ omtale, men Lexie (Dawn Steele) klarer å gjennomskue planene i kveldens "Kar for sin kilt" (BBC-foto: Mark Bourdillon)
Stella sørger for at alle gjør hva de kan for at Glenbogle skal bli en suksess, men prosjektet er ikke helt på beina ennå. Duncan har ikke klart å få noen til å besøke sin natursti, og Molly har ikke solgt noen av bildene sine.

Archie inviterer journalisten Graham (Simon Lenagan) til Glenbogle for å få litt publisitet. Det viser seg at han også er Stellas eks-mann. Det er dessverre ingen fordel. Graham sier han er svært positiv til alt han ser, men Lexie aner ugler i mosen. Hun og Archie bryter seg inn på datamaskinen hans og oppdager at han planlegger å slakte Glenbogle for å sverte Stella.

Lexie og Archie redigerer artikkelen Graham har skrevet og sender den til redaktøren på e-mail. Graham forstår etter hvert at han er blitt lurt, men det er lite han kan gjøre. Før han klarer å komme seg vekk, har Golly sin måte å ta hevn på.

Om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet