Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. desember 1998 kl 08.00 Julemorgen

Julemorgen


NRK1 lørdag 19. desember kl 08.00
Julemorgen (1:16)

Gjensyn med gode, gamle serier
I barnas eget morgenprogram i jula, \"Julemorgen\", blir det i tillegg til store mengde egenprodusert innhold også gjensyn med gode, gamle serier. \"Fragglene\", \"Lånerne\" og \"Rasmus på loffen\" står på sendeplanen.
\"Fragglene\" ble sendt sist på NRK i 1985 og var en svært populær serie. Serien er laget av britiske Jim Henson som også står bak \"Sesam Stasjon\". \"Fragglene\" er en dukkeserie om Fraggelberget og en forunderlig fantasiverden like under føttene våre. Der bor Fraggler, kjempestore Gorger og bittesmå Dosere. Serien sendes hver dag kl. 09.00.

Rasmus på barnehjemmet
Fra 19. desember til 22. desember kl. 09.55 hver morgen blir det gjensyn med Astrid Lindgrens serie \"Rasmus på loffen\". Rasmus har ingen foreldre og bor på et barnehjem. Han har sin beste venn Gunnar der, men savner en mor og far. Når ektepar kommer for å hente et barn, er det alltid en jente med krøller de velger. Rasmus bestemmer seg derfor for å rømme. På sin vei møter han Oscar som er \"på loffen\" og sammen opplever de mange spennende ting. Erik Lindgren spiller Rasmus og Allan Edwall spiller Oscar. NRK viste serien i 1985.

\"Lånerne\" lever spennende
BBC-serien \"The Borrowers\" fra 1992 danner utgangspunktet for filmen med samme tittel som nylig ble lansert på norske kinoer. Møt Pod, Homily og Arrietty Clock, 15 cm høye mennesker som bor under gulvet og tar seg til rette hos de store menneskene når de trenger å låne ting. Savner du en dukke-tekopp, en synål eller en saks? Da kan det være at \"Lånerne\" har vært på besøk! \"Lånerne\" er livredde for å bli oppdaget og lever hver dag i uutholdelig spenning. I rollene møter vi Ian Holm, Penelope Wilton og Sian Phillips. I \"Julemorgen\" fra 23. desember til 3. januar, hver dag kl. 09.55. Serien ble vist på NRK i 1993.
NRK1 lørdag kl. 08.00

Bilder (elektronisk via NTB/Internett/Data-TV)
Fragglene bor under føttene våre og lever sitt eget liv.

Rasmus rømmer fra barnehjemmet og møter Oscar som er \"på loffen\"

En saks blir det reneste våpen når man er et 15 cm høyt menneske og tilhører rasen \"Lånerne\".

Egenprodusert program fra Barne- og ungdomsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Barbro Semmingsen
Programledere: Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland