Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. september 2010 kl 17.30 Åpen himmel: Inspiratoren

Inspiratoren


Solfrid Quist Natvig var sykepleier og i fast arbeid, da hun bestemte seg for å bryte opp. Nå reiser hun verden rundt som inspirator.

Siden oppbruddet fra et "vanlig" arbeidsliv, har hun besøkt over 60 land. Hun underviser og inspirerer, og hun har vært leder for verdens største sykehusskip. Det er et valg hun ikke har angret på: - Hvis vi i stedet for å lete etter hva vi kan få ut av livet, spør oss selv hva vi kan gi til andre, vil vi oppleve at livet får et helt nytt innhold, sier hun i denne utgaven av "Åpen Himmel".

Møtte statsledere
I sitt arbeid for nødhjelpsorganisasjonen Mercy Ships, ble hun kjent med statsledere fra en rekke afrikanske land. Hun hadde ansvar for 400 mennesker og frivillige fra hele verden.

I møte med programleder Synnøve Kvervavik Vatne og trubadur Tore Thomassen, forteller hun blant annet om sine mange opplevelser fra arbeidet i Afrika.

Lever fullt og helt
Det var da Natvig fant en kristen tro, at livet tok ei ny vending. Nå brenner hun fullt og helt for sin Gud, og opplever at det å overgi seg til en høyere makt, ikke gjør henne bundet.

Men det er et liv hvor hun må ta noen sjanser, også økonomisk: - Når man søker Guds ledelse, er ikke det første man gjør å se til lommeboka, hva jeg har råd til. Da hadde jeg ikke kommet langt, sier hun i "Åpen Himmel" denne søndagen.

Programmene er produsert for NRK i 2010 av Sanden Media As i Kristiansand.
Prosjektleder i Sanden Media: Brita Sørli Jærnes 40412726
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 18 13, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no