Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 29. april 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmer til alle tider

Vårglede

Vi skriver siste søndag i april. Selv om vi lever i et langstrakt land med store variasjoner hva angår snømengde og vær, så tar vi sjansen på å slippe vårgleden løs i "Salmer til alle tider." Det er mye å glede seg over !

I den aller første sangen er det glede over lyset, ja over dagen som Gud gir, "Afrikansk bønn" fremført av Grimstad kammerkor. Så har brevene strømmet på om å få høre Elias Blix’ vårsalme "No livnar det i lundar", og denne blir sunget av Herborg Kråkevik.

I Salmer 97 finner vi Einar Skjæraasens "Himlen blåner for vårt øye" som inneholder mye skaperglede. Her synger Gunstein Draugedalen. Carola fortsetter med vårlig morgenstemning i sangen "Tänk att få vakna" før vi slipper til Hemsedal Barnegospel med sangen "Syng en sang om glede".

Louis Armstrong har også fått plass i "Salmer til alle tider" denne søndagskvelden og hva passer bedre enn "What a wonderful world."

"Salmer til alle tider" med vårglede eller skal vi si skaperglede. Vi trenger salmer og sanger som formidler gleden og takknemligheten over liv som spirer.

Min salme
Min salme" hentet fra avisen Vårt Land og i kveld er det skuespiller på Det Norske teateret, Marit Kolbræk, som velger seg sin favorittsalme…og det er Påskemorgen slukker sorgen, og sier:

"Jeg velger meg denne salmen fordi jeg føler den er essensen i hele vår religion. Kristus døde for våre synder, og så sto han opp igjen fra de døde. Jeg tror på det budskapet.

Helt fra jeg var liten har jeg stått opp tidlig 1. påskedag for å høre den i radio. Det gjorde jeg i år også, og så kom den ikke. Jeg synes Norge er i ferd med å miste seg selv, Det er ikke snakk om vår religion lenger. Så fort en nevner Jesus, er det hysj, hysj. I år feiret jeg påske i Spania og der har de tatt vare på tradisjonene…der er det prosesjoner….palmegrener, hornorkester og kristusskikkelse på et esel.

Nå er det lenge siden jeg har hørt Påskemorgen. Jeg får klump i halsen når jeg hører den og greier nesten ikke å synge med.


Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være "Herre Gud, ditt dyre navn og ære".

Vinnere av salmekruset ble Solveig Kristiansen fra Frogner, Astrid Byberg fra Sandnes og Arne Hagen fra Kvenvær.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen "og du har Guds fred" hentet?

Send inn svaret ditt ved å klikke her.

Du kan også bruke vanlig post, og da er adressen:
Salmer til alle tider,
NRK P1,
7005 Trondheim.

Fristen er onsdag 2. mai.

Salmer og sanger ved Helge Gudmundsen.

NRK P1 søndag 29. april kl. 22:05.