Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 19. juni 2008 kl 21.30 Wallander: Villspor

Gjensyn med Kurt Wallander

Villspor: Kurt Wallander (Rolf Lassgård) etterforsker en serie bestialske mord i
Villspor: Kurt Wallander (Rolf Lassgård) etterforsker en serie bestialske mord i "Villspor". (Fotograf : Nils Bergendal, SVT)
Politietterforsker Kurt Wallander i Rolf Lassgårds skikkelse vender tilbake på norske tv-skjermer i sommer. Først ut er "Villspor", som ble sendt som tredelt serie i 2002 og nå serveres som helaftens krim.

"Villspor" er en nifs, psykologisk thriller om en serie mord som rammer den fredelige småbyen Ystad.

Kurt Wallanders mareritt begynner med at han blir vitne til at en ung, ukjent kvinne brenner seg til døde i en maisåker. Like etter blir en pensjonert justisminister funnet drept. Snart slår morderen til med flere bestialske drap.

Etterforskningen blir ekstremt vanskelig for Kurt Wallander og hans kolleger. Hva er sammenhengen mellom en tidligere justisminister, en framgangsrik forretningsmann og en vanlig småtyv? Hvorfor skalperer morderen sine ofre? Og inngår den unge kvinnen i åkeren i mønsteret?

- "Villspor" er en historie om vold, hat, hevn og misbruk, men også om kjærlighet, har Mankell selv uttalt om boka, som kom ut i 1995 og som har blitt tildelt flere priser.

Populær krimhelt
Henning Mankells bokserie om den skånske politietterforskeren Kurt Wallander hører til de aller mest populære i svensk litteraturhistorie, og har også vært en formidabel internasjonal suksess.

I ni innspillinger fra 1994 til 2007 har Rolf Lassgård spilt rollen som den overarbeidede, melankolske politihelten. Torsdag 26. juni får vi igjen se en annen av dem, "Den femte kvinnen".

Svensk kriminalserie i tre deler etter Henning Mankells roman
Produksjon: SVT
Regi: Leif Magnusson
I hovedrollene: Rolf Lassgård, Henrik Persson, Siw Erixon, Lars Melin og Christer Fant
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900