Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. april 2004 kl 21.35 Forsytesagaen

Død og kjærlighet

Jon (Lee Williams) og Fleur (Emma Griffiths Malin) forsøker å holde forholdet sitt hemmelig, men begges foreldre motarbeider dem. (Foto: Granada Television)
Jon (Lee Williams) og Fleur (Emma Griffiths Malin) forsøker å holde forholdet sitt hemmelig, men begges foreldre motarbeider dem. (Foto: Granada Television)
Lykken smiler endelig til den spilleglade Montague Dartie, men kun kortvarig. Jon og Fleur er også lykkelige når de er sammen, men begges familier forsøker å sette en stopper for forholdet. Et anonymt brev forsterker Soames' mistanker om at Annette er utro.

Etter å ha vunnet masse penger på casino og slettet en del av gjelden sin, reiser Montague Dartie hjemover som en lettet mann. Han er klar for en ny start med sin kjære Winnifred, og det første han skal gjøre er å spandere en ferie på henne. Dessverre omkommer han i trafikkulykke.

Fleur skjønner sammenhengen
Jon og Fleur fortsetter å treffes, til tross for at begges foreldre er imot det. Fleur mistenker at det skyldes at hennes far (Soames) og Jons mor (Irene) tidligere har hatt et kjærlighetsforhold.

Etter en krangel mellom Jolyon og Jon reiser Jon hjemmefra. Han er fast bestemt på å dyrke sin kjærlighet til Fleur, og vil ikke at faren skal blande seg. Jolyon har ikke fortalt Jon om at ha lider av en dødelig hjertesykdom. Han vil for enhver pris unngå at Jon skal velge Fleur og at Irene skal sitte alene igjen når han har gått bort. Men hvordan skal han få Jon til å innse dette?

Anonymt brev til Soames
Soames mottar et anonymt brev som inneholder påstander om at Annette og Prosper Profond har et "upassende forhold". Soames konfronterer Annette med påstandene. Hun benekter, men Soames tror ikke på henne. Han stryker henne fra testamentet. Imidlertid fører en uventet handling til at han kanskje vil angre denne beslutningen.

Mihael Mont er svært betatt av Fleur, og han vil gjerne innlede et mer formelt kjærlighetsforhold til henne. Soames støtter ham, for han vil at Fleur ikke skal være sammen med Jon. Men får han viljen sin, eller har Fleur en plan i bakhånd?

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron/Forsyte), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Jolyon Forsyte), Gillian Kearney (June Forsyte), Beatriz Batarda (Annette), Emma Griffiths Malin (Fleur), Amanda Ryan (Holly), Lee Williams (Jon), Michael Maloney (Prosper Profond).

Øvrige roller, blant andre: Olivia Lumley, Ann Bell, Laura Main, Oliver Milburn, Julian Ovenden, Alistair Petrie.