Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. desember 1999 kl 16.00 Familiegudstjeneste i Bragernes kirke, Drammen

Familiegudstjeneste i Bragernes kirke, D


NRK1 Julaften fredag 24. desember kl 16.00
Familiegudstjeneste i Bragernes kirke, Drammen

Alle er forventningsfulle

Bragernes kirke er fylt av en forventningsfull menighet. - Vi gleder oss til å vise frem kirken vår og det nye orgelet! Dette sier den ene av Bragernes\' kirkes to kantorer, Beate Strømme Fevang.
Beate Strømme Fevang har sammen med sin mann, kantor Jørn Fevang, det musikalske ansvaret for julens to tv-sendte gudstjenester. I fjor på disse tider fikk kirken sitt nye 38- stemmers orgel som sammen med kor, menighet og liturger skal stemme folket til høytid.

Kirkens barnekor
- Det er en flott akustikk i Bragernes kirke som gjør god sang og musikk til en sterk opplevelse! forteller kantoren som er tydelig stolt over det menigheten har fått i stand. Da tenker Beate Strømme Fevang først og fremst på de rundt 80 barna som skal delta julaften som Bragernes gutte- og jentekor. Familien Fevangs sønn, Ole Andreas på 11 år, er også med og synger.
- Vi er opptatt av bredde og variasjon i repertoaret, sier Beate Strømme Fevang som satser på at så mange sangglade barn vil forsterke julestemningen i de tusen hjem.
På familiegudstjenesten vil vi også bli kjent med en av menighetens faste tradisjoner på julaften, nemlig at byens egen sønn, barytonsangeren Sverre Moe, skal synge Adams kjente \"Julsång\".

Soknepresten
Det er menighetens fungerende sokneprest Torstein Lalim (41) som skal tale på familiegudstjenesten julaften. Han ble landskjent da han på åttitallet overtok sokneprestembetet i Balsfjord etter at Børre Knudsen mistet sin stilling. Siden den gang har han ført en mer anonym tilværelse og overlater heller den offentlige arena til sin kone Helen Bjørnøy, som er generalsekretær i Kirkens Bymisjon. Men - julaften er det mange som vil vente spent på hva soknepresten har på hjertet.
- Min rolle som prest blir å åpne for budskapet. På terskelen til et nytt årtusen er det flott at det norske folk holder fast på kirken sin. Derfor er det viktig at budskapet om den grenseløse kjærlighet får trenge igjennom ved en slik milepæl, sier Torstein Lalim.

NRK1 fredag kl 16.00

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Bragernes kirkes gutte- og jentekor medvirker julaften. Her en gruppe fra koret.

2. Fungerende sokneprest Torstein Lalim.

3. Torstein Lalim, Astrid B. Bayegan og Jørn Fevang møter vi i julens gudstjenester fra Bragernes kirke.

Ved: Bjørg Honerud og Egil Stray Nordberg
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53