Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. september 1999 kl 22.00 Snapshots

Snapshots (ttv)


NRK1 tirsdag 14. september kl 22.00
Snapshots

Portrett av fotografen Victor Boullet

Victor Boullet (30) flyttet til London i 1997 for å slå igjennom som internasjonal fotograf. Etter først å ha jobbet som assistent for Morten Krogvold, og deretter hatt flere suksessfylte år i Oslo som fotograf, ønsket Victor større utfordringer.
På grunn av beinhard konkurranse i London, var han nødt til å finne sitt eget uttrykk. I dag fotograferer han alt med pocketkamera.
I løpet av den tiden Victor har jobbet i London har han fotografert for prestisjefylte magasiner som \"Dazed & Confused\", \"Mix Mag\", \"Scene\" og \"Sleaze Nation\".

Utstillinger, bok og musikkvideo
Victor Boullet jobber også kontinuerlig med egne prosjekter rettet mot utstillinger, og har nylig gitt ut et bokprosjekt.
Ved siden av har han hatt regi på en musikkvideo for bandet \"The Creatures\" (eks-Siouxsie and the Banshees). Dette har ført til at det spennende produksjonsselskapet Molehill har gitt Victor kontrakt som reklameregissør, og i disse dager debuterer han med en reklameserie for Compaq datamaskiner som skal sendes på MTV.

Bak kulissene
I \"Snapshots\" tar Victor seerne med bak kulissene i Londons progressive trendverden. Vi følger ham på hans oppdrag, hvor han blant annet fotograferer den kjente DJ\'en James Lavelle, og lager en moteserie som omhandler prostitusjon for magasinet \"Scene\".
Til slutt får Victor drømmejobben. Han skal fotografere en kampanje for klesmerket Sisley som skal publiseres over hele verden.
Med denne jobben har Victor nøkkelen inn til en plass blant de største fotografene på verdensmarkedet.

NRK1 tirsdag kl 22.00

Bilde (via scanpix/internett)
Victor Boullet fotograferte den kjente modellen Sunniva Stordahl før hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd (Foto: Victor Boullet)

Til redaksjonen
Kontakt Tina Davis for intervju med Victor Boullet, eller lån av VHS-kassett. Tina Davis har også Boullets bok, hvis noen er interessert i flere av Boullets fotografier.

Innkjøpt kulturdokumentar
Regi Tina Davis, mobil 97 51 41 78
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83