Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 1. september 2008 kl 21.20 Film: Ronin

Action med Robert De Niro

Ronin er det japanske ordet på tidligere samuraier som har mislykkes i å forsvare sin herre. I mangel på arbeid leide de ut sine tvilsomme tjenester til enhver som kunne betale. Det er akkurat slik filmens hovedpersoner får sine dager til å gå, i en ellers grå hverdag i Frankrike.

En gjeng slike kriminelle med hver sin spesialitet blir leid inn av en irsk organisasjon. Oppgaven er å stjele en koffert fra en mann som vil selge den til en gjeng russere. Det høres kanskje ikke ut som noen vanskelig oppgave, men vanskelig blir det. I tillegg kommer en gjeng illojale mennesker på banen som alle lurer hverandre.

Det hele blir både komplisert og actionfylt; biljakt på sikksakkveier i Frankrikes fjellområder, Robert De Niro stikkende opp av soltaket med en minibazooka på skulderen, kjøring gjennom en lang tunnel – i feil kjøreretning etc etc.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk action (1998)
Originaltittel: "Ronin"
Med Robert De Niro (Sam), Jean Reno (Vincent), Natascha McElhone (Deirdre), Stellan Skarsgård (Gregor), Sean Bean (Spence) og Michael Lonsdale (Jean-Pierre)
Regi: John Frankenheimer
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no