Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. januar 2002 kl 21.10 Lekestue

Med ryggen mot veggen


 Roger forsøker å skvære opp med Helene. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger forsøker å skvære opp med Helene. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger har viklet seg inn i en håpløs situasjon fordi han har holdt hemmelig for Yumi at han og Helene kjenner hverandre fra før. Han er også bekymret for halvbroren Robert, som er oppriktig forelsket i Helene uten å vite at hun bare bruker ham. Nå vil Roger klare opp i situasjonen én gang for alle, men det gjør bare vondt verre.

Besluttsomhet og klare meldinger er ikke Rogers sterke side. Han vil helst vente i det lengste på at ting skal ordne seg av seg selv. Men nå er han presset inn i en så uholdbar situasjon at han innser at han må foreta seg noe. Særlig er han redd for at Helene skal fortelle Yumi om deres tidligere enkveldsaffære. Forsøket på å skvære opp med Helene går imidlertid slett ikke som planlagt.

Ny modell
I barnehagen har bestyrelsen gått over til en ny pedagogisk modell som Roger skjønner like lite av som den forrige. I stedet forsøker han å hjelpe lille Magnus som blir plaget av de andre ungene, men det fører til at han kommer enda mer på kant med ledelsen.
Glør (Joachim Rafaelsen).
Glør (Joachim Rafaelsen).


Glør overrasker alle med nyheten om at boka hans er antatt av et forlag. Og han har flere store planer på gang: Nå vil han starte en forening for å ”kødde med foreldrene”, som han sier.

Om serien
NRK Dramas nye serie er basert på Roger Kurlands roman "Lekestue", som var en av årets store suksesser i 1997. Handlingen dreier seg rundt en festglad kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Tord Vandvik Haugen) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av dem; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking.

Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja (Marian Saastad Ottesen).

En kveld på byen sjekker Roger opp Helene (Anna Bache-Wiig), og kort etter forelsker han seg i Yumi (Jenny Størdal Toftner).

Rogers far Geir Olav (Reidar Sørensen) skifter stadig kvinner, men lever nå sammen med den flotte og sexy Nina (Trine Svensen). Hun har en sønn, 12-årige Simen, som Roger passer av og til. Roger har også en yngre halvbror, Robert (Thomas Robertsen) som er fra et annet av farens forhold.

Episoden blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1.

I rollene bl.a.:
Roger: Nicolai Cleve Broch
Glør: Joachim Rafaelsen
Endre: Frode Winther Gunnes
Kjell: Thorbjørn Harr
Thomas: Tord Vandvik Haugen
Yumi: Jenny Størdal Toftner
Helene: Anna Bache-Wiig
Robert: Thomas Robertsen
Anja, Glørs kjæreste: Marian Saastad Ottesen
Vår, Thomas’ kjæreste: Ingeborg S. Raustøl
Geir Olav, Rogers far: Reidar Sørensen
Nina, Rogers stemor: Trine Svensen
Simen, Ninas sønn: Nicolay Dahr
Anita, barnehagepedagog: Marika Enstad
Gerd, barnehagestyrer: Grethe Ryen

Dramaserie etter Roger Kurlands roman
Episode 4 av 8
Produksjon: NRK Drama
Manus og regi: Tor M. Tørstad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Musikk: Zuma og Javed Kurd
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299


LENKER
  • Lekestue - hjemmeside 
  • Les mer om serien