Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. mai 2010 kl 20.15 På tur med Lars Monsen: Finnmarksvidda

Finnmark på langs

Karasjok er utgangspunktet for Lars', Fridtjofs og hunden Kayaqs tur over Finnmarksvidda. Det er 35 mil til Nordkapp, og hele distansen skal tilbakelegges til fots.

Ruten går gjennom de sentrale områdene på Finnmarksvidda til Stabbursdalen nasjonalpark. Derfra fortsetter ferden nordover mot Magerøya, med avstikkere ned til kysten underveis. Det lille følget regner med å møte mennesker som bor og livnærer seg på vidda og utover Porsangerhalvøya.

Fisk, sel og hester
Avreisen skjer i skikkelig ufyselig vær. Ved ankomst Ravnstua treffer de Oskar Eriksen. Han er andregenerasjons oppsitter på hytta. Oskar avslører at det er flest kvinner som kommer innom, og at han må stå for alle underholdningen selv.

På ferden mot nasjonalparken kommer de over verdens nordligste furuskog samt en elv med eventyrlig fiske. De følger elven ned til Stabbursnes, der de treffer sjøsamen Sigvald Persen. Han drev tidligere med kløvhester, men nå er det forbudt i nasjonalparken. I tillegg har selene invadert fjorden. Sigvald viser dem hvordan man kan spionere på de sky dyrene.

Om serien
Lars Monsen begir seg ut i villmarken igjen, men denne gangen går turen i norsk terreng. Han har med seg regissør Fridtjof Kjæreng som turkamerat, og de reiser med hundespann i Svartisen, med kano i Femunden og til fots på Finnmarksvidda.

Lars Monsen og regissør Fridtjof Kjæreng pakker sekk og filmkamera og reiser ut på tre svært forskjellige turer. De tar med seerne på spektakulære naturopplevelser i forskjellige norske omgivelser. Underveis får de følge av hundespann, de blir utfordret i isfiskekonkurranse, svømmer i Norges lengste underjordiske elv og treffer en skummel mann med revolver.

Programmet er sendt tidligere.

Samproduksjon mellom NRK Underholdningsavdelingen og f(x) produksjoner (2005)
Programleder: Lars Monsen
Regissør: Fridtjof Kjæreng
Prosjektsjef: Stina Greaker
Kontaktadresse for presse: Presse , tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice tlf 815 65 900
Publikumssevice