Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. mars 2005 kl 20.25 Brennpunkt: På politiets nåde

Merkelig rettstilstand

Brennpunkt forteller i kveld historien om en bruktbilimportør fra Toten. Kunder sier de er blitt lurt av hans tjenester. Mannen har tett kontakt med politiet.

Bruktbilimportøren som er fra Toten, har vært i bransjen i mer enn ti år. Han anses av mange som en av dem som kan reglene innen bruktbilimport aller best her i landet. Samtidig har han en lang rekke anmeldelser mot seg, blant annet for bedrageri og dokumentfalsk. Men politiet i Vestoppland har henlagt disse sakene raskt, eller de er blitt liggende. I Brennpunkt fortelles historien om hva som er årsaken til denne merkverdige rettstilstanden.

Tapt mange penger
Denne saken startet med en telefon til NRK fra en fortvilet kunde av bruktbilimportøren. Kunden mente at hun var blitt lurt for flere hundre tusen kroner. Det viste seg raskt at det var mange flere som var i den samme situasjonen, kunder som hadde tapt til dels store beløp på bruktbilimportørens tjenester.

Men det som overrasket Brennpunkt mest, var hvor mange som fortalte om tett kontakt mellom bruktbilimportøren og politiet. Historien som ble rullet opp, var så spesiell at Brennpunkt bestemte seg for å kartlegge realitetene rundt mannens virksomhet.

En tidligere bilforhandler forteller:
- Jeg hadde tatt inn en fire, fem biler, så skulle det komme en politimann som også leverer biler. Og det ga jo en veldig økt troverdighet. At han hadde politifolk med for å hente biler for seg.

Egenprodusert dokumentar fra Program Oslo, Faktaavdelingen
Programansvarlig: Tove Austad, tlf: 91 57 49 58 og
Jan Erik Helleren, tlf: 90 20 0025
Redaktør: Morten Møller Warmedal, tlf: 90 16 46 42
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 893 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.
E-post: Brennpunkt
LENKER
  • Hjemmeside