Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. april 1999 kl 19.35 Ut i naturen: Hansen finner fokus

Ut i naturen: Hansen finner fokus (ttv)


NRK1 torsdag 15. april kl 19.35
Ut i naturen: Hansen finner fokus

Med fotoentusiaster til fjells

- I Ut i naturen i kveld slår vi følge med en gruppe naturfotografer til fjells, forteller programleder Tore Rosshaug. De håpet på godvær, men fjellet i oktober kan være lunefullt.
Tore Rosshaug fikk ideen til programmet etter et medlemsmøte i Biofoto. Foreningen som ble startet i Trondheim for 20 år siden, teller nå 600 naturfotografer fra hele landet. Dette er en gruppe entusiaster som kryper høyt og lavt med stillbildekamera for å feste naturen til filmen. Og de understreker at fotograferingen skjer på naturens premisser. I formålsparagrafen heter det blant annet at \"Hensynet til naturen skal gå foran hensynet til om fotografen får et blinkskudd.\"

Til fjells for å lære
I Ut i naturen i kveld blir vi med medlemmer fra Biofoto til Dørålen i Rondane. De er på kurs for å lære mer om naturfotografering. Ledere for workshopen er fotografene Jan Magnus Reneflot og Odd Arne Lande.
- Naturfotografene søkte sol og gnistrende høstfarger i fjellet, men måtte i stedet tørke sludd av linsa, forteller Tore Rosshaug.

Vil gjøre mer ut av hobbyen
I programmet blir vi spesielt godt kjent med én av naturfotografene, nemlig Torkil Hansen fra Trondheim. Han har nylig meldt seg inn i Biofoto og vil gjerne gjøre noe mer ut av hobbyen. I likhet med de fleste andre på kurset har han slett ikke foto som yrke. Osteproduksjon er hans levevei. Hvordan opplever han å bli fotfulgt av et tv-team menes han tar sine naturbilder?
NRK1 torsdag kl 19.35

Bilde (via Scanpix, Data- tv/Internett)
Torkil Hansen og resten av gjengen på naturfotokurset i Rondane. (Foto: NRK)

Naturprogram fra NRK Sør-Trøndelag
Ved Tore Rosshaug
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41