Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 25. desember 2009 kl 19.55 Fornuft og følelser

Storslagent BBC-drama

Mrs. Dashwood og døtrene blir alene da mannen dør.(Foto:BBC)
Mrs. Dashwood og døtrene blir alene da mannen dør.(Foto:BBC)
Jane Austens roman, Sense and Sensibility, har fått nytt liv i en storslagen tre delers serie laget av BBC. Det er Andrew Davies - mannen bak Bridget Jones Dagbok, Bleak House og Pride and Prejudice, som har laget den nye tv-versjonen av den kjente romanen. I jul 2009 blir det gjensyn med denne serien som gikk første gang i august 2008.

Mrs. Dashwood (Janet McTeer) blir enke med tre døtre. Elinor (Hattie Morahan) er eldst, Marianne (Charity Wakefield) nummer to og Margaret (Lucy Boynton) den yngste. Henry Dashwood etterlater seg en stor formue, men alt går til hans sønn fra et tidligere ekteskap, John Dashwood (Mark Gatiss) og hans grådige kone Fanny (Claire Skinner). Sense and Sensibility er en vakker historie om kjærlighet, svik, lidenskap, lyster og sosiale normer.

Fra gods til hytte
Enken og hennes døtre må flytte fra sitt vakre hjem til et lite hus på landet, i Devonshire, godt hjulpet av sin fetter, Sir John Middleton (Mark Williams). For Elinor er det tøft å flytte. Hun er forelsket i flotte Edward (Dan Stevens) og vil ikke flytte fra ham. For Marianne blir det starten på et spennende kjærlighetseventyr. To beilere kommer seilende og Marianne vet ikke hvem hun skal velge. Colonel Brandon (David Morrissey) er velstående og kjekk. Nabogutten Willoughby (Dominic Cooper) er sjarmerende og morsom. Hvem skal hun velge? Elinor venter på besøk fra Edward. Men han glimrer med sitt fravær…

Romantiske romaner
Romanen Sense and Sensibility ble utgitt i 1811. Den britiske forfatteren Jane Austen (1775-1817) er kjent for sine romantiske romaner. Hun var prestedatter og levde et rolig liv med foreldre og søsken, hovedsakelig i landlige omgivelser i Hampshire, med opphold i Bath 1801-05 og Southampton 1807-09. Alle bøkene handler i store trekk om kjærlighet og ekteskap, og om nødvendigheten av å bli gift for å bli forsørget, i en tid da gentlewomen hadde få eller ingen muligheter til lønnet arbeid.

Sendt tidligere.

Miniserie i tre deler fra BBC (2008)
Regi: John Alexander
I rollene: Hattie Morahan, Charity Wakefield, Lucy Boynton, Janet McTeer, David Morrissey, Linda Bassett, Dominic Cooper, Dan Stevens, Mark Williams, Claire Skinner, Mark Gatiss
Kontaktadresse for presse: info@nrk.no 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no