Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. juli 2007 kl 22.15 Lov og orden: New York

Dødelig medisin

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe). (Foto: Universal Pictures)
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe). (Foto: Universal Pictures)
En selger innen legemiddelbransjen opererer med Sørøst-Asia som sitt salgsområde. Han returnerer fra Bangkok hjem til New York, da han dumper på en kamerat fra studiedagene. Kort tid etter blir selgeren funnet død.

Etterforskerne Goren og Eames etterforsker det mystiske dødsfallet. Det viser seg at selgeren levde et utsvevende liv i Bangkok. Nå var han på vei til New York for å forsone seg med sine kone. Men før han rakk hjem, ringte han og fortalte at han måtte reise rett tilbake til Bangkok igjen.

Kontakt
En av sjefene i legemiddelfirmaet selgeren arbeidet for, vet at studiekameraten var i kontakt med selgeren før han ble funnet død. Men studiekameraten nekter å fortelle ham noe. Overfor Goren og Eames forklarer studiekameraten at han ikke kunne hjelpe selgeren med vanskelighetene han sto oppe i.

Blodstillende midler
Goren og Eames finner ut at selgeren opererte på markedet for blodstillende midler. De mottar et tips om at legemiddelfirmaet handlet med forfalskede medisiner i Sørøst-Asia. Nå viser medisinene seg å være direkte livstruende for brukerne. De er laget av urent blod fra mennesker, men har vært utgitt for å være laget av syntetisk blodplasma…

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt. Hun er nå tilbake fra svangerskapspermisjon.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Mis-labeled
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Samantha Buck, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no