Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. september 1999 kl 21.45 Carlo og Esther

Carlo og Esther (t)


NRK1 søndag 26. september kl 21.45
Carlo og Ester

Å leve livet på nytt

To gamle mennesker, Carlo og Ester, møtes en dag i en begravelse og føler seg tiltrukket av hverandre. Ester er enke og Carlo bor på pleiehjem fordi hans kone Viola lider av Alzheimers sykdom. De blir dypt forelsket og begynner å leve livet på nytt.
Carlo (Aksel Rasmussen) har stort sett oppgitt livet og har innstilt seg på at livet snart skal ende - her på pleiehjemmet. Men da han møter Ester (Gerda Gilboe) forandrer alt seg....
Carlo inviterer Ester med på motorsykkeltur og romantiske utflukter og de oppfører seg som to nyforelskede tenåringer. Samtidig er dette meget vanskelig for dem begge. Ester kritiseres av sin familie og sine venner fordi, \"hun er for gammel til denslags\". Carlo kommer i en fryktelig lojalitetskrise overfor sin syke kone Viola.
Ester er tidligere grønthandler og enke gjennom mange år. Hun er en ivrig bridgespiller og kontant spenningssøkende. For henne er forholdet til Carlo uproblematisk, rent bortsett fra Carlos vanskelige sønn, drikkfeldige svigerdatter, nysgjerrige nabo, sin egen datter, speiderføreren Ella, hennes venninne Kamma og ikke minst provinsbyens snakk.

Perlende søt
Ekstra Bladet skrev om filmen: \"Den er simpelthen så perlende søt, morsom og livsbekreftende. Jeg tror de fleste barn, unge og eldre vil elske \"Carlo og Ester\". Og de vil le\".
Filmen er morsom, engasjerende og ikke minst en kontroversiell film om livskraften, om retten til et verdig liv i alderdommen - og om de instinkter i oss som aldri dør, uansett alder.

Følelser forsvinner aldri
Helle Ryslinge, som har laget filmen, begrunner med dette hvorfor hun laget en film om gamle mennesker. \"Jeg har fått lyst til å lage en film med så gamle mennesker, fordi jeg tror, at våre voldsomme følelser, som for eksempel forelskelsen, sjalusien og spenningen aldri forsvinner. Det blir aldri annerledes, medmindre det skjer en ulykke, og vi ikke lever fullt ut. Men det gjør Ester, og det gjør Carlo også, da han først beslutter seg til at han må - og vil\".

Om Gerda Gilboe
Gerda Gilboe er både sangerinne og skuespiller og har vært aktiv innen teater, opera og film siden 1936 da hun hadde sin debut ved Aarhus Teater.
Om Aksel Rasmussen
Aksel Rasmussen er en allsidig skuespiller og har spilt teater siden 1964. Han har også arbeidet for radio og TV i en årrekke.

NRK1 søndag kl. 21.45

Bilde (via Scanpix/Internett)
Carlo (Aksel Rasmussen) og Ester( Gerda Gilboe) (t.h.) skåler med en venn i kveldens søte, danske film.

Carlos (Aksel Rasmussen) store lidenskap er motorsykkel. Bortsett fra Ester (Gerda Gilboe) da...

Innkjøpt nordisk drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I rollene: Gerda Gilboe, Aksel Rasmussen, Birgitte Federspiel (Carlos kone), Helle Ryslinge (Hanne, Carlos svigerdatter)
Kontaktperson NRK Drama: Hallvard Blekastad