Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. november 2013 kl 21.30 Underveis: "Streetlight" - et valg for livet

Gir gatebarn et bedre liv


Erlend Johannesen var 21 år da han bestemte seg for å ta et dramatisk valg. Han forlot alt det trygge hjemme i Norge for å arbeide blant gatebarn på Filippinene.

Under et opphold på Filippinene hadde han blitt fascinert av gatebarna og den urettferdigheten de levde under. Han bestemte seg for å gjøre en innsats og utgjøre en forskjell.

Vil gjøre en forskjell
Det startet i 2005 med å hjelpe seks trengende gutter, men har siden utviklet seg til et senter som hjelper rundt 100 barn. Organisasjonen hans, Streetlight, har nå et barnehjem, studiesenter og en stor barnepark i Tacloban på Filippinene.

Gatebarna lever under svært kummerlige forhold, uten framtidsutsikter. Dette er mye av grunnlaget for valget Erlend tok. Han klarer ikke å leve med urettferdighet, og kjemper derfor hver dag for å motvirke dette.

Jobber for verdighet
Å jobbe med barna gir Erlend mening i livet. Han lever av å hjelpe andre, og Streetlight har blitt livsverket hans. Han forteller om livsgleden og kvaliteten i barna som kjemper hver dag for å overleve. Nå ser han med skrekk på den dagen han blir nødt til å forlate barna han er blitt så glad i.

Sendt tidligere.

Norsk livssynsprogram (2012).
Produsert av NRK.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Kontaktadresse for presse: e>1
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00