Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. september 2005 kl 19.55 Hurtigruten 365

Alternativ reiseleder

Reiseleder Unni Myklevolls interesse for det spirituelle og for alternativ medisin kan bety nye, spennende muligheter for Hurtigruten. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Reiseleder Unni Myklevolls interesse for det spirituelle og for alternativ medisin kan bety nye, spennende muligheter for Hurtigruten. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Unni er sterkt opptatt av det overnaturlige, alternativ medisin og meditasjon. Nå jobber hun med en idé der de reisende på Hurtigruten skal få oppleve noe helt spesielt – nemlig "mirakelreisen". Den skal tilby healing, astrologi og mye annet spennende.

Hurtigruten trenger å tenke i nye baner – konsesjonen står nemlig på spill. I kveldens episode venter alle spent på at Stortinget skal avgjøre om rederiet får fornyet konsesjon. Besetningen blir bedt om å komme med ideer som kan hjelpe rederiet til å øke passasjerantallet. Unni er ikke sen om å legge fram sitt forslag. Ingrediensene i Unnis "mirakelreise" må testes ut, så MS "Midnatsol" får besøk av en healer som skal gi Unni behandling.

Urovekkende funn
Maskinsjef Tormod får alarm i kontrollrommet om at noe er galt fatt med skipet. Det ser ut som det er en lekkasje i baugen på MS "Midnatsol".

Denne episoden kan også sees i reprise på NRK2 førstkommende søndag klokken 10.30. Vanlig reprisetid blir søndager kl. 17.30.

Om serien
"Hurtigruten 365" er en dokumentarserie på 20 episoder om livet om bord i hurtigruteflåtens nyeste skip: MS "Midnatsol". I høst kommer ni episoder, mens de resterende 11 kommer i januar 2006.

MS "Midnatsol" har et mannskap på nærmere 200 personer fordelt på to skift. Vi blir best kjent med 12 av dem. Vi følger besetningen til de to kapteinene, Herodd Widding og Arild Hårvik, i deres daglige gjøremål på brua, i maskinrommet, restauranten, baren og lugarene.

NRK har fått full redaksjonell og journalistisk frihet under opptakene. Det betyr at kapteinene kun har kunnet si stopp under livstruende situasjoner.

Opptakene startet i august 2004 og ble avsluttet i august 2005.


Egenprodusert dokumentarserie
NRK Fakta/Kultur
Prosjektleder/redaktør: Siw Winther
Kommentar: Jan Dalchow
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364
For å se episodene på nett og få mer stoff om serien: www.nrk.no/hurtigruten


LENKER
  • www.nrk.no/hurtigruten