Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. januar 2005 kl 19.30 Et!

Inspirasjon gjennom mat


"Et!" med Nadia Jebril handler om mat fra hele verden, slik den blir servert i Sverige. (Foto: SVT)
"Et!" med Nadia Jebril handler om mat fra hele verden, slik den blir servert i Sverige.Det dreier seg med andre ord om en vesensforskjellig svensk matserie, med en programleder som selv ikke er kokk, men matentusiast.

I kveldens avsnitt av "Et!" skal vi på kryss og tvers i Sverige. I Gøteborg møter Nadia studenten Petra som lærer henne å lage en vegetarisk buffet. Den inneholder blant annet vegetarisk kjøtt.

Libanesisk mezze
I Stockholm hilser Nadia på hos doktoranden Jad som steller i stand en libanesisk buffet, kalt mezze.

Til slutt bærer det ned til Malmø, der "matnerden" Lisa begir seg ut på byens Møllevångtorg for å teste det store tilbudet av kebaber.

Mer om serien
"Et!" handler om mat som stimulerer og forener. Også via magen lærer vi mennesker hverandre å kjenne. Kjøkkenet og matbordet er uslåelige arenaer for gjensidig forståelse og møteplass for felles interesse. Omtrent slik lyder den enkleste av all matfilosofi, ifølge svenske Nadia Jebril. Som selv ikke er kokk, men glad i mat.

Matbudsjett, småretter, kjærlighetsmat, hverdagsmat, "kroppsriktig" mat, tidsriktig mat, mat i religiøst perspektiv og nattmat – alt dette og mer til står på menyen hos Nadia Jebril i tiden framover.

Det blir hjemmebesøk hos mennesker fra alle verdens hjørner. Det lages mat, snakkes om mat og omkring en hel del andre ting som har med livsstiler og kulturer å gjøre. Vi får være med på forarbeidet med maten, tilberedelsen, spisingen og euforien. Hugg inn!

Svensk dokumentar i 8 deler (2004)
Originaltittel: Ät
Produsert av: SVT
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer