Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. august 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 7. august kl 20.00
Svenske hjarte (15:20)

Haralds hemmelighet

Harald har fortsatt ikke fortalt Louise at han er arbeidsløs. Han spiller skuespill og later som om han drar på jobb hver morgen. Men butikken der Louise jobber går ikke særlig bra, og hun begynner å lure på om hun kan bli oppsagt. Det tåler nok ikke familieidyllen.

Tomas og Marianne har gjort det slutt og flytter fra hverandre. Nå har hun invitert Tomas til forsoning, men hun får seg litt av en overraskelse når han ikke er interessert i det samme som hun.

Hos Hellen og Börje er det fullt hus for tiden. Selv om Hellen jobber i Norge, er Annika, konen til en av Börjes sønner, flyttet inn. I tillegg bor også Börjes far der, men det faller ikke Annika i smak. Hun er lei av å bo i en blanding av et gamlehjem og kollektiv, og gjør til slutt et lite opprør.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også nyinnflyttede Harald (Jarl Borssén) og Louise (Gunilla Åkesson), og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør og hennes kjæreste Tomas (Lars- Christer Karlsson).

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
Med bl.a. Solveig Ternström, Sten Ljunggren, Doris Funcke, Stig Torstensson, Anita Nyman, Gerd Hegnell, Agneta Danielsson, Lars-Christer Carlson, Anders Nyström, Lena B. Nilsson og Örjan Landström
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18