Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 31. mai 2007 kl 21.40 Skygger

Lurt opp i et hjørne

Tom (Matthew MacFadyen) har endelig fått kjæresten og hennes datter til å flytte inn hos seg. (Foto: BBC)
Tom (Matthew MacFadyen) har endelig fått kjæresten og hennes datter til å flytte inn hos seg. (Foto: BBC)
Tom blir oppsøkt av en irsk terrorist som har til formål å tipse ham om noe svært alvorlig. Til gjengjeld stiller han krav som Toms sjef Pearce har vondt for å godta. Tom tar likevel ikke et nei for et svar – noe han skal komme til å angre veldig på.

Patrick McCann, leder av en spesialgruppe for IRA, oppsøker Tom Quinn med opplysninger om at det er planlagt et alvorlig atomangrep på britisk fastland. I bytte for informasjonen krever McCann at spesialgruppen hans får 30 timers frihet til å gjøre som de vil uten innblanding fra myndighetene.

Tom Quinns overordnede, Harry Pearce, tviler på McCanns motiver og nekter Quinn å innfri kravet. Men Quinn har bestemt seg for å kjøre løpet ut og henvender seg til øverste hold for klarsignal. Med deres velsignelse vil han forhindre atomangrepet, men han har ikke tatt høyde for McCanns storstilte planer. I ettertid viser det seg nemlig at den irske terroristen har til formål å bombe en travel togstasjon i London!

Samtidig skjer det omveltninger i Toms privatliv. Ellie og Maisie flytter endelig inn hos ham, men familielivet får en voldsom start. Quinn oppdager at en skjult bombe er blitt plassert i hans bærbare datamaskin.

Om serien
"Skygger", som det allerede er laget flere sesonger av i England, viser livet på innsiden av Storbritannias hemmelig etterretningstjeneste. Her blir vi kjent med en helt spesiell gruppe som har til formål å beskytte landets interesser mot terror og andre trusler mot den nasjonale sikkerheten.

Deres jobb er å finne sannheten mens de selv utgir seg for å være noe de egentlig ikke er. Slik oppstår problemer, særlig på hjemmebane. For ingen må vite hva en hemmelig agent egentlig holder på med!


Britisk dramaserie (2002)
Originaltittel: Spooks (sesong 1)
Produsert av: BBC
I rollene: Matthew MacFadyen (Tom Quinn), Keeley Hawes (Zoe Reynolds), David Oyelowo (Danny Hunter), Jenny Agutter (Tessa Phillips) og Peter Firth (Harry Pierce).
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no