Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. desember 2000 kl 22.25 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 6. desember kl 22.25
Drapsalarm (10:24)

Knivdrept i heisen

Anita Black, skribent og forlagssjef, forlater leiligheten sin for kvelden og tar heisen ned. Plutselig stopper heisen og vi hører Anitas skingrende redselsskrik gjennom bygningen.
Dette er opptakten til kveldens episode av \"Drapsalarm\".

Men til vår forbauselse er det ikke Antas Blacks blodige skikkelse vi får se i heisen. Det er en tidligere fotballstjerne som ligger knivdrept der.

Men hvor er det blitt av Anita Black? Bare håndvesken hennes er å finne ved siden av den drepte. Hvorfor har hun ikke tilkalt en ambulanse? Og hvorfor har ikke noen av byens sykehus meldt om en knivskadd kvinne?

Etterforskerne finner etter hvert ut at det må ha vært tre personer i heisen. Det gjør mordgåten ekstra vanskelig. Mistanken retter seg også mot en politiker ved navn Michael Darwin.

Tessa og Steve kommer ikke på rett spor før de har dykket ned i Anitas fortid. Som så ofte ligger årsaken til mordet ligger gjemt i en svunnen tid.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag 22.25
Sendt 11. juni 1999 (NRK1)

Australsk kriminalserie
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53