Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 18. mai 2000 kl 20.00 Siste nytt

Siste nytt

NRK1 torsdag 18. mai kl 20.00
Veterinærene i Afrika (3:6)

På viltreservat i Botswana

Trude og Steve er på besøk i Mokolodi viltreservat i Botswana der de fanger sjiraffer i ren John Wayne-stil. Dyrlegene blir gode venner med to tamme geparder, som dessverre begge blir hardt skadet når Trude mister kontrollen over veterinærbilen.

Å fange sjiraffer for å gi dem et nytt hjem i Mokolodi er både et farlig og komplisert oppdrag. Sjiraffen har enorme krefter og svært tykt skinn, og det krever 12 mann for å klare å holde dyret stille. Trude og Steve må øve seg på fangstteknikken, men Trude får oppdraget med å sette den beroligende sprøyta i stedet for å løpe etter sjiraffene. Det blir svært dramatisk med en av sjiraffene. Blodårene til det store og sterke dyret er nemlig ikke enkelt å finne fram til.

I Moklodi bor også to tamme geparder som Trude og Steve stifter bekjentskap med. Selv om de ser svært stille og rolige ut, er det fortsatt litt villskap igjen i dem. Det får Trude og Steves kollega Pete erfare. Med gepardene i veterinærbilen legger dyrlegene ut på tur, og vi får se at det kan være vanskelig å holde balansen på fire hjul i jungelens mørke.

Om serien
Trude Mostue fra Ski var en av flere studenter som BBC fulgte gjennom det siste året på veterinærstudiet i Bristol i serien \"Veterinærene kommer\" (Vet\'s School). Serien ble en enorm suksess med 10-12 millioner seere hver uke, og Trude ble en av seernes absolutte yndlinger. Senere er det blitt flere serier, stadig med Trude i en sentral rolle.

Denne gangen har hun tatt turen til Afrika sammen med en annen av seriens aller mest populære skikkelser, Steve Leonard. I åtte episoder følger vi de to på feltarbeid blant neshorn, elefanter, løver og andre ville dyr.

I løpet av de tre månedene det tok å lage serien, tilbakela de tusenvis av kilometer med Landrover i stekende hete i Zimbabwe, Sør-Afrika, Botswana, Uganda og Kenya. Her arbeidet de sammen med kolleger i nasjonalparkenes veterinærteam og ble gang på gang kastet inn i uvante situasjoner. At arbeid med ville dyr krever helt spesielle egenskaper, fikk de erfare til fulle!

NRK1 torsdag kl 20.00

Dokumentarserie fra BBC
Originaltittel: Vets in the Wild
Produsent: Michael Massey
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18