Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. august 2004 kl 19.55 Palme ved reisens slutt

Tatoveringer og tresko

- Se på Rune’a, han er lite gæern. De svære skoa! Jeg gir meg ende over, sier Geir som selv går til anskaffelse av et par nette tresko. (Foto: NRK)
- Se på Rune’a, han er lite gæern. De svære skoa! Jeg gir meg ende over, sier Geir som selv går til anskaffelse av et par nette tresko. (Foto: NRK)
Etter flere motorhavarier gjennom Europa har Rune og Geir endelig kommet fram til Amsterdam – edamerosten, tulipanen og treskoens hjemby. Men først skal de begge prøve en av byens spesialiteter: tatovering.

Rune er første mann ut, og han tatoverer et kinesisk tegn for hell og lykke på leggen. Mens Rune synes det gjør vondt og forsoner seg med at leggen nok er den verste kroppsdelen å tatovere, blir Geir langt mer populær når hans tur kommer. Han vil ha en stor tennplugg på skulderen og Citroën-logoen på leggen. Dermed kommer Runes tatovering litt i bakgrunnen, noe han ikke setter pris på.

Waterloo
Kursen går videre mot Paris, men på grunn av mangelfull kartlesing og dårlig vær, snubler reisefølget uforvarende over monumentet som er reist over Napoleons definitive nederlag, i Waterloo i Belgia. Her finner de et tilsynelatende stengt hotell, og blir etter hvert med innehaver James på guidet tur – til baren.

En vemodig roadmovie
Barndomskameratene Geir Schau og Rune Gokstad deler blant annet en stor interesse for biler. I denne roadmovien tar de med seg en Citroën CX fra 1986 på bilens siste reise. Turen går gjennom Europa og skal ende opp i Nice ved Middelhavet.

I baksetet fester Øystein Bache bilturen til film. Det blir mange stopp langs veien, både planlagte og uforutsette.

Egenprodusert fra NRK Underholdning
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252