Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. januar 2010 kl 21.30 Sannhetsjegeren

Jakten på sannheten

Tom Sandberg og Fritz Moen. (Foto: Easy Film /Eyeworks/ NRK)
Tom Sandberg og Fritz Moen. (Foto: Easy Film /Eyeworks/ NRK)
Privatetterforsker Tore Sandberg og tidligere politisjef Frode Asbjørnsen rullet opp Norges mest alvorlige justismordsak, og fikk Fritz Moen frikjent for mord etter over 18 år i fengsel. Hvem var den egentlige morderen?

"Sannhetsjegeren" er en kriminaldokumentar om Sandberg og Asbjørnsen, og deres etterforskning av to seksualmord som rystet Trondheim på slutten av 70-tallet.

18 år i fengsel
Tore Sandberg kjempet en lang og hard kamp for å få gjenopptatt begge drapssakene som tale-, hørsels- og funksjonshemmede Fritz Moen ble fengslet for. Etter hele 18,5 år i fengsel ble Fritz Moen frifunnet for det ene, så det andre drape. Så hvem er den egentlige morderen?

Utrettelig kamp for rettferdighet
I åtte år jobbet Sandberg for å få Fritz Moen renvasket. Sammen med den pensjonerte SEFO-sjefen Frode Asbjørnsen og John Christian Elden (H) klarer de å frikjenne Moen, komme på sporet av den de mener er den virkelige morderen, få justisministeren til å gi en offentlig unnskyldning på regjeringens vegne, anmelde tre høyesterettsdommere for riksrett, før Tore Sandberg til slutt får regjeringens menneskerettspris i Nobels Fredssenter.


Norsk dokumentar
Originaltittel: Nemesis
Manus og regi: Erlend E. Mo
Produsent: Bjørn Eivind Aarskog, Easy Film / Eyeworks v/ Ole Tornbjerg
Medvirkende: Tore Sandberg, Frode Asbjørnsen, John Christian Elden, Britt Sørensen, Anne Regine Føreland, Solveig Askjem, Kjell Reitan, Kari Berg Hansen, Olaf Jakhelln, Inge Torset, Ronja Eline Kristensen.
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900