Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. september 1999 kl 19.35 Schrödingers katt

Schrödingers katt (ttv)


NRK1 tirsdag 28. september kl 19.35
Schrödingers katt

Oppsiktsvekkende treningsresultat!

Hvor mye skal til for å komme i god form? Schrödingers katt presenterer i kveldens sending en forskningstudie fra NTNU som viser oppsiktsvekkende treningsresultater. Stikkord for suksessen er intervalltrening med høy intensitet. Vi får også høre at det en gang i framtiden vil bli mulig å knytte hjernen direkte til datamaskinen.
De færreste vet hvor lite som skal til for å komme i god form. Spørsmålet er bare om man trener riktig. Nå viser altså nye forskning at intervalltrening med høy intensitet gir gode resultater. Testgruppen trente bare 20 timer i løpet av to måneder, og både oksygenopptak og ikke minst hjertefunksjon ble radikalt forbedret. Disse treningsprinsippene kan benyttes av både den aktive trimmer og innen rehabilitering, mener forskerne. Se mer om dette i Schrödingers katt i kveld. Reporter er Jon Hagen.

Hjernen knyttet direkte til datamaskinen
Tenk deg å kunne laste inn all den kunnskapen du trenger direkte inn i hjernen fra en datamaskin. Det er framtidsvyer som forskerne mener kan bli til virkelighet om ikke altfor lenge. Alt nå er man i ferd med å klare og kople en levende nerve med en datamaskin. Den britiske forskeren, Susan Greenfield, tror også at den virtuelle virkeligheten etterhvert blir så levende og spennende at folk kanskje vil foretrekke å sitte isolert i sin innbilte verden i stedet for å delta i det virkelige liv. Greenfield treffer du i Schrödingers katt i kveld.

NRK1 tirsdag kl 19.35

Bilde (Via Scanpix/Internett)
Gry Beate Molvær er programleder for magasinutgavene, men Eiliv Flakne tar seg av den månedlige spesialutgaven. (Foto: Ned Alley).

Egenprodusert forskningsmagasin fra NRK Sør- Trøndelag
Programleder: Gry Beate Molvær
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123